Радуловић због коронавируса не може да рачуна на Шћекића / - фото: ФСЦГ/Филип Филиповић
07/11/2021 u 15:29 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Већи мотив од играња за национални тим фудбалерима не треба

Селектор Црне Горе, Миодраг Радуловић поручује да ће име Холандије бити довољан стимуланс за његове изабранике у финишу квалификација за Свјетско првенство

Фудбалери Црне Горе почеће данас припреме за последње двије утакмице у квалификацијама за Свјетско првенство, против Холандије, 13. новембра и Турске, три дана касније у Подгорици.

Селектор Миодраг Радуловић ће првог дана на располагању имати само десетак играча, а ни овог пута није могло без отказа.

Што због лошег здравственог билтена, што због повреда, пет играча није могло да се стави на располагање националном тиму.

Никола Вукчевића је у процесу опоравка од тешке повреде, још прима терапију, његово здравље нам је најважније, тако да смо изашли у сусрет Левантеу и нисмо позвали Ђиђа на ово окупљање. Нажалост, Шћекић је добио коронавирус, Стефану Мугоши ребро још није зарасло, на листи повријеђених су голман Милош Драгојевић и нападач Игор Ивановић – рекао је на брифингу селектор Црне Горе, Миодраг Радуловић.

Дебитант под националном заставом је Илија Вукотић из португалске Боависте.

Пратили смо Вукотића, као и још неколицину младих репрезентативаца. Илија игра у јакој лиги, као позајмљени играч из Бенфике. Дошао је тренутак да се окуша и у А тиму.

„Црвени” су изгубили све шансе да се нађу на мундијалу у Катару. Радуловић ипак поручује да неће имати проблема да мотивше екипу.

Када играте за репрезентацију не треба вам додатни мотив, посебно за ову групу играча. Играмо против двије најбоље селекције групи. Холандија је то потврдила, док је Турска на старту квалификација то показала. Оба тима су учестовала на последњем Европском првенству и након жреба су поставиле као циљ директан пласман на Свјетско првенство. Холандија је, након Енглеске и Италије, најјача репрезентација која је долази у Подгорицу. Неће мојим изабраницима требати већи мотив да прикажу добру игру, достојно репрезентују црногорски фудбал и направе резултат који ће бити залог за будућност – рекао је Радуловић.

Због испада навијача, поново „храбри соколови” неће иза себе имати пун стадион.

У фудбалу треба да уживају и играчи и навијачи. Нажалост, били смо дебело погођени анти Ковид мјерама. Најбољи примјер је тај што смо Норвешку дочекали пред празним трибинама, а видјели сте какав су вјетар у леђа они добили у Ослу од 30.000 гледалаца. Другачије реагују и судије у таквом амбијенту. Може се рећи да смо са те стране били хендикепирани у овим квалификацијама – закључио је Радуловић. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
30. septembar 2024 06:29