Новица Величковић / - Фото: КК Партизан
30/09/2021 u 10:08 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Величковић наслиједио Дуду Ивковића у Партизановој фондацији "Добро памтим све"

Доскорашњи капитен кошаркашког клуба Партизан, Новица Величковић, нови је члан борда Фондације "Добро памтим све"

Како су саопштили црно-бијели, Величковић је на том мјесту замијенио недавно преминулог Душана Дуду Ивковића и тако постао дио управљачког тијела уз Драгана Кићановића и Остоју Мијаиловића.

Предсједник Партизана Остоја Мијаиловић изјавио је да му је изузетно драго што је Новица Величковић са њима и што је по завршетку играчке каријере постао дио Фондације.

- Он је неко ко осјећа Партизан свим својим срцем и ко ће сигурно допринијети у њеном раду и развоју, али и бити спона између бивших и актуелних играча. На жалост, судбина је тако одредила да смо у дану када је практично прва активност Фондације била организована, а то је баш опроштајна утакмица Новице Величковића, изгубили легендарног Дуду Ивковића. Знам колико је вјеровао у идеју наше Фондације и неизмјерно хвала његовој породици и њему што су уз ту идеју стали - рекао је Мијаиловић и додао:

- Дуда Ивковић ће у историји наше и свјетске кошарке остати уписан златним словима, а ми ћемо сигурно сачувати и успомену да то да је био један од зачетника једне сјајне и прије свега племените идеје о Фондацији која брине о бившим играчима и члановима Партизана - поручио је Мијаиловић, преноси "Журнал".

Како се наводи, од оснивања Фондације КК Партизан „Добро памтим све“, актуелни играчи одвајају дио својих примања у хуманитарне сврхе, а дио прихода од утакмице Партизан – Ефес, такође је усмјерен на помоћ у раду ове Фондације.

Такође, уникатни ретро дресови са те утакмице, ускоро ће се наћи на хуманитарној лицитацији.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
13. maj 2024 19:06