Golman Aković zaustavio loptu / -FOTO: SCREENSHOT
15/09/2024 u 15:29 h
D.P.D.P.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

(VIDEO) Fantomski pogodak kraj Lima obišao region: Skandal trese Crnu Goru!

Taman su ljubitelji fudbala u Crnoj Gori pomislili da će na našim terenima doći kraj kontroverznim stvarima, a ono ponovo neviđena bruka

U 40. minutu susreta Jedinstvo Franca – Dečić AdmiralBet odigranom u subotu uveče u Bijelom Polju priznat je gol Tuzanima a da lopta nije bila ni blizu gol linije. Nakon centaršuta sa desne strane, Augusto Čagaz je glavom uputio ka golu, ali je golman Aković zaustavio ispred linije. Na iznenađenje svih na stadionu, ali i igrača obje ekipe, sudija Miloš Savović je na asistenciju svog pomoćnika Uroša Rašovića pokazao na centar. Priznat je gol koji to nije bio, napravljena je jedna od najvećih grešaka u našem klupskom fudbalu, a slika iz Bijelog Polja brzo je obišla region.

Gotovo da nema medija na prostoru bivše Jugoslavije koji nije dao prostor ovoj utakmici.

Hrvatske “Sportske novosti” priču sa sjevera Crne Gore donose sa naslovom: “Ovo je nemoguće! Skandal trese susjedstvo, sudije priznale nepostojeći pogodak”. U tekstu na ovom portalu dat je i video sa ove utakmice, uz komentar da ovo nije prvi put da Dečić postiže, u najmanju ruku, sumnjive golove.

Bosanskohercegovački portal “SOP” donosi naslov: “Budni ste, ne sanjate: Ovo je šampionu priznato kao gol u prvenstvu Crne Gore”. Prostor meču je dalo i “Oslobođenje”, uz obavezan video sa meča i naslov: “Neviđena krađa u Crnoj Gori: Sudija priznao fantomski pogodak”.

image
-

-Čak je i Alen Mašović, krilo Dečića i bivši igrač Tuzla sitija, odmah reagovao hvatajući se za glavu zbog propuštene prilike, ali ubrzo je uslijedilo slavlje gostujuće ekipe. Odluka sudije ostala je neshvatljiva za mnoge prisutne, a kako je Rašović uspio procijeniti da je lopta prešla liniju, i kako mu je glavni sudija Savović povjerovao, i dalje je predmet rasprave – piše Oslobođenje.

I mediji u Srbiji su se bavili ovom utakmicom, uz obavezan detalj iz 40.minuta. “Sportski žurnal” je uz opširan izvještaj sa meča donio naslov: “Bruka sudija u Crnoj Gori o kojoj priča cijeli svijet”.

“Telegraf” je o utakmici u Bijelom Polju napisao: “Težak skandal u komšiluku! Kako je ovo mogao biti gol? Aktuelni šampion Crne Gore dobio nagradu od sudija”. Portal “Sportklub” je takođe dao izvještaj sa meč na stadionu kraj Lima – “Skandal u Bijelom Polju! Kako ovo može da bude gol?

Nakon svega, sudije će zbog ovog slučaja biti sankcionisane, ali je to slaba utjeha jer je slika sa sjevera Crne Gore poslala ružnu sliku o našem fudbalu…

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
15. septembar 2024 19:06