Igor Vujačić / -FOTO: MLSZ.HU/MICHELLER SZILVIA
07/10/2024 u 17:52 h
D.P.D.P.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Vujačić: Da protiv Turske pružimo maksimum

Fudbalska reprezentacija Crne Gore nastavila je danas pripreme za mečeve sa Turskom i Velsom u Ligi nacija

"Sokoli" su pod komandom selektora Roberta Prosinečkog radili na terenu Trening kampa na Starom aerodromu, a među igračima je bio i Igor Vujačić. Defanzivac Rubina je propustio start Lige nacija zbog povrede, a sada je spreman da pruži maksimum kako bi Crna Gora u ta dva susreta ostvarila što bolji rezultat.

Vujačić je na brifingu sa novinarima rekao da mu motivacije kada je u reprezenetaciji ne fali.

-Oporavak je protekao dobro, odigrao sam tri poslednje utakmice za svoj klub, tako da sam spreman za mečeve koji nas očekuju u Ligi nacija – predočio je Igor Vujačić.

Prvi rival je Turska, sa kojom će „sokoli“ igrati u petak u Samsunu.

-Biće teško, Turska je u naletu, gledali smo ih svi na Evropskom prvenstvu. Imaju puno dobrih pojedinaca, koji igraju ozbiljnim evropskim klubovima. Na nama je da se spremimo što bolje, da pružimo maksimum i da vidimo da li će to biti dovoljno za neki povoljan rezultat.

Selektor Robert Prosinečki je juče na okupljanju rekao da su dvije predstojeće utakmice najbitnije u ovoj Ligi nacija.

-Slažem se sa time u potpunosti. Posle prve dvije utakmice u kojima smo doživjeli dva poraza, želimo da se spremimo što bolje i da pokušamo koliko-toliko popravimo utisak.

Na pitanje šta je, gledajući sa strane, falilo našem timu da ostvari bolji rezultat protiv Islanda i Velsa, Vujačić je odgovorio:

-Nije možda ni korektno da ja analizaram te utakmice jer nisam bio u timu. Gledao sam naravno obje, možda nam je falilo malo koncentracije u defanzivnom prekidu i to su neke stvari gdje bi trebali da preuzimamo veću odgovornost.

U odsustvu Stefana Savića, Vujačić je defanzivac sa najdužim stažom u našoj selekcijki. Na pitanje da li mu u ovom trenutku pripada liderska pozicija u poslednjoj liniji tima, odgovorio je:

-Uvijek sam igrajući za reprezentaciju davao maksimum, tako će biti i ovoga puta. A sada da li sam lider? Imam najviše utakmica u dresu reprezentcije, najveća je odgovornost na meni, ali opet sam tu sa svoijim saigračima. Djelujemo kao tim, trebamo svi da pužimo maksimum i da pokušavamo da napravimo dobar rezultat. Što se tiče Stefana Savića, o njemu ne treba trošiti puno riječi. Znamo svi koliko nam znači. U ovom trenutku, nažalost nije spreman, ali ko god bude igrao umjesto njega, siguran sam da će pružiti maksimum.

Turci su agresivna reprezentacija, imaju veliku strast za pobjedom.

-Igramo kod njih, vjerovatno na punom stadionu u Samsunu, gdje će atmosfera biti paklena. Dobri su u tranziji pri osvojenoj lopti i moramo da obratimo pažnju na sve. Individulano su dobri, ali vjerujemo da ćemo i mi biti na očekivanom nivou.

Da li je poljuljano samopouzdanje nakon četri vezana poraza (dva prijateljska i dva u Ligi nacija)?

-Nije prijatno svakako, a meč sa Turskom nam dolazi u nezgodno vrijeme. Ali, ne možemo da biramo utakmice i rivale. Najvažnije da damo maksimum, a nakon toga ćemo vidjeti da li je to bilo dovoljno za nešto više.

Da li je ova Liga nacija prilika da se osvježi ekipa, odnosno da se šansa pruži mlađim igračima?

-To je pitanje za selektora. Svi znamo koliko nam znače Jovetić i Savić i ostali iskusni igrači, ali godine idu i prirodno je da mlađi dobijaju šansu da se pokažu i nametnu.

Vujačić je igrač koji je prošao Crnogorsku ligu i iz nje stigao da reprezentacije. I sada u nacionalnom timu ima fudbalera koji igraju u našem najelitnijem takmičenju.

-Posjeduju kvalitet, sigurno ne bi bili ovdje. Na njima je da rade i ukoliko dobiju šansu da je opravdaju – poručio je Igor Vujačić.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
07. oktobar 2024 17:52