Игор Вујачић / - Фото: WWW.FSCG.ME
07/06/2021 u 18:46 h
Nikola JovanovićNikola Jovanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Вујачић: Пораз од Израела је превисок

Шпоре фудбалске репрезентације Црне Горе жали за пропуштеним приликама у првом полувремену. Нада се освајању другог мјеста у квалификацоној групи за Свјетско првенство

Јунски термин резервисан за пријатељске утакмице, фудбалска репрезентација Црне Горе није завршила како је очекивала. Најприје је стигао реми у дуелу са Босном и Херцеговином (0:0), а онда и пораз од Израела у Подгорици – 1:3. На Грбавици су „црвени” били добри, фалио је само тај гол да утисак буде комплетан. Међутим, у сусрету са Израелцима је то било другачије. Изабрници Миодрага Радуловића нису били ни близу те партије из Сарајева, па су на крају надиграни и убједљиво поражено. С друге стране, добро је што је све ово дошло сада, јер се уочене грешке до септембра могу исправити.

– Имала jе ова утакмица поенту. Тачно смо видjели ко може, ко не може. Играчи из мањих лига много теже подносе оваj ритам, тешко се прилагођаваjу на брзу игру, на дуел игру коjу jе диктирао Израел. У првом полувремену смо могли донекле да парирамо, али како jе вриjеме одмицало било jе тога све мање. Пореметила нас jе и изнуђена измjена Томашевића. Симић jе имао тегобе са дисањем, жалио се и Вешовић, тако да нам jе мало било шест измjена. Био jе много jак темпо за приjатељску утакмицу – рекао jе након сусрета Миодраг Радуловић.

Штопер црвених Игор Вујачић пружио је још једном максимум, али на крају то није било довољно да се зауставе расположени Соломан и Захави.

Славио је Израел заслужено, али резултат је мало нереалан у односу на шта је виђено. Имали смо те неке изгледне шансе у првом полувремену гдје нисмо постигли гол. Онда нас је у наставку стигло то што нисмо уиграни и то све видјело на терену. Остаје жал што нисмо макар побиједили једну од ове двије утакмице, али мање боли кад су пријатељске. Окрећемо се наредним изазовима у септембру – казао је Игор Вујачић за Дан.

Поуздани дефанзивац је потом додао:

Могу слободно рећи да су момци који су дебитанти и који су добили шансу одрадили доста добар посао. Сигурно је да ту има ствари које треба да се поправе, првенствено да се сведу на минимум наше грешке. Ако буде било времена, радићемо на томе.

Најбољи играч Партизана

Велико признање је стигло данас на адресу Игора Вуjачића. Стамени штопер је у избору навиjача Партизана проглашен за наjбољег играча „црно-белих” у претходној сезони.

Остајем у Партизану. Индивидуално могу бити задовољан сезоном, сигурно да може боље. Партизан је велики клуб, морамо да освајамо трофеје. Лигу смо рано изгубили, а што се тиче финала Купа Србије, несрећан сплет околности, на крају и пенали. Окрећемо се новој сезони, квалификацијама за Лигу Конференција – рекао је Вујачић

Наредну утакмицу Црна Гора игра 1. септембра против Турске у гостима, а потом је очекује окршај са Холандијом у гостима, и меч са Летонијом у Подгорици.

Нама је најважније да сви будемо комплетни и здрави. Група уопште није лака тако да идемо корак по корак. Показали смо и против Норвешке у том другом полувремену да можемо да играмо равноправно са њима, само је реализација закочила, али надам се да ћемо то поправити ускоро. Треба и мало среће, али нико није још узео девет бодова из три утакмице, тако да је све могуће. Ево, Летонија је ремизирала против Турске. Чекамо своју шансу, а сигурно да вјерујем да можемо бити други иако је група тешка – поручио је Игор Вујачић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
30. april 2024 00:33