Драган Вујовић / - фото: Архива Дана/Иван Петровић Ипе
13/10/2021 u 18:24 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Вујовић: Последњи је час за спас црногорског фудбала

Легендарни ас упозорио на лоше резултате репрезентативних селекција и чињеницу да је клупски фудбал рангиран на европском дну и пита се зашто надлежни органи ћуте

Човјек који је у срцу свих навијача Будућности, легенда црногорског фудбала, Драган Вујовић поново упозорава на ситуацију у којој се налази најпопуларнији спорт.

Резултати репрезентативних селекција у последњем периоду, према популарном Гузу, су још један разлог да се упали аларм код свих институција, али реакције и даље нема.

Већина jе већ упозната са тренутном организациjом и начином рада ФСЦГ, а избори коjи су спроведени на нивоу свих фудбалских органа су евидентирани као нелегални од стране надлежних инспекциjских органа. Званичним путем смо поставили питања у вези те ситуациjе надлежним институциjама, Министарству ПНКС и Управи за спорт и младе. Тако већ висе од три мjесеца ФСЦГ руководи гарнитура коjа jе нелегитимно изабрана на Скупштини коjа се одлуком Инспектората за спорт, ниjе смjела одржати сходно одлукама главног инспектора за спорт. Од поменутих институциjа смо тражили реакциjу, увођење принудне управе коjа би организовала рад у наредном периоду и нови изборни процес на свим нивоима у ФСЦГ – наводи Вујовић.

Легендарни фудбалер у име Фудбалске Црне Горе поново пита ко штити предсjедника и управљачку структуру ФСЦГ.

Тражили смо реакциjу надлежних органа, министарства и управе, међутим већ неколико мjесеци надлежни не реагуjу, а резултати коjи се остваруjу су одавно упалили црвени аларм за опасност коjа приjети фудбалу у нашоj држави. Чак се и новоустоличени ВД директора Управе за спорт и младе, господин Беговић, укључио да своjом позициjом утиче на регуларности приjемом челника ФСЦГ, коjи од исте те управе jош нису званично признати.

Вујовић је потом подсјетио на последње негативне резултате националних селекција.

Осврт само на последњих 10 дана фудбалских дешавања jе довољан показатељ резултата коjи су црногорски фудбал довели на 54. мjесто у УЕФА такмичењима клупског фудбала, а репрезентативни фудбал jе одавно у трећем, па и четвртом шеширу и тако редом. Такав неквалитетан рад у дужем временском периоду jе довео да ће се у будућим квалификациjама за УЕФА такмичења наше селекциjе и наши клубови почињати од претквалификациjа, као што се већ дешава са селекциjама женског фудбала. Резултати кадетске селекциjе на турниру на Малти, омладинске у мечевима са Албаниjом, младе у квалификациjама и на краjу А селекциjе су довољан показатељ, па и ове квалификациjе за Мундиjал 2022.  Па опет питање, до када ће надлежни толерисати и жмурити над ситуациjом? А фудбалски радници, тренери, бивши играчи, укључите се, краjњи jе час за реакциjу и спас црногорског фудбала – позива Вујовић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
22. april 2024 07:13