Зоран Петровић / - Фото: ФК Будућност/Дејан Лопичић
18/08/2021 u 19:36 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Зоран Петровић: Шеф може да води Будућност до великих успјеха

Када jе долазио, поручио jе да jедва чека први наступ, као и дебитантски погодак у дресу Будућности. И то ниjе дjеловало као обична флоскула, већ се то осjећало у гласу Зорана Петровића, коjи jе као подгоричко диjете коначно добио шансу да обуче опрему подгоричког клуба

Дебитовао jе у поразу против Искре у Даниловграду (2:1), а већ у другом наступу jе потписао првиjенац - и таj гол jе донио три бода “плавима” у дуелу са Подгорицом (2:1).

- Причали смо већ о жељи да заиграм за клуб из мог града, коjи jе срећом наjвећи клуб у држави. Сигурно да ми гол већ на другом мечу за Будућност диже самопоуздање, али с обзиром да сам офанзивац од мене се голови у неку руку и очекуjу - поручио jе за наш саjт 24-годишњи броj 11, коjи не ставља себе у први план.

- Наjбитниjе од свега jе да jе екипа освоjила три бода, а мање jе важно ко jе постигао гол - неко други или jа. Наравно, свакако jе лиjеп осjећаj постићи гол за Будућност било за побjеду у 91. минуту или у неком другом тренутку.

Петровић jе 15. jула потписао jедногодишњи уговор, тек jе мjесец дана у клубу, али осjећа се као да jе већ дуго у плавом.

- Већину играча сам знао од приjе, што из приватног, што из фудбалског живота и од првог дана сам прихваћен сjаjно. Захвалан сам саиграчима на томе, уклопио сам се одмах у колектив и то jе свакако нешто што jе битно сваком играчу.

Бивши млади репрезентативац Црне Горе и некадашнjи играч Младости (сада ОФК Титоград), Jаблонеца и Искре поново сарађуjе са Александром Недовићем - човjеком коjи га jе у дресу “романтичара” гурнуо међу првотимце и тренером коjи га jе “водио” претходне сезоне у Искри.

- Утицао jе на мене од моjих наjраниjих сениорских дана, вjероватно и наjвише од свих тренера. Познат ми jе шефов начин рада, имамо добар однос на релациjи тренер - играч, знам колики jе професионалац и сигуран сам да jе неко ко може Будућност да води до великих успjеха - поручио jе Петровић, па се надовезао.

- Знам да jе увиjек ту за играче и да ће увиjек и у сваком тренутку из играча извући максимум.

Плави из дана у дан дижу форму на тренинзима…

- Надам се да побjедом против Подгорице улазимо у сериjу добрих резултата. Дижемо полако форму, приjе свега неколико нас играча коjи смо - жаргонски речено - “ровити”. Неко се касниjе прикључио, неко jе био повриjеђен, али сада смо сви ту у конкуренциjи за стартних 11 и радуjе ме то што смо сви на располагању шефу. Свака побjеда утиче на самопоуздање, доноси добру атмосферу и надам се да креће низ добрих резултата.

Будућност наредни меч игра у суботу, 21. августа, од 20.30 часова против Дечића у Тузима.

- Знамо да противник има добре поjединце, добар колектив и тренера коjи даjе све од себе да одржи све то како треба. Чека нас тешко гостованjе, али ми смо Будућност, наjболjа екипа у држави и увиjек и против свих желимо да освоjимо три бода и да пружимо наjболjе од себе - jасан jе Петровић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 02:42