Новак Ђоковић јури 20. титулу на Гренд слемовима / - Фото: Фонет
25/06/2021 u 18:12 h
Marko StojanovićMarko Stojanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Жријеб за Вимблдон: Све у Новаковим рукама

У евентуалном финалу, ривал би могао да буде Данил Медведев, Марин Чилић или евентуално Роџер Федерер, Дакле све је у Ђоковићевим рукама, обзиром да је у најбољој форми

Први тенисер свијета Новак Ђоковић, може бити задовољан жријебом за трећи Гренд слем у сезони, пошто све до четвртфинала, неће имати озбиљнијег ривала. У првом колу Новак Ђоковић ће играти против Џека Дреjпера, 19-огодишњег Британца, који је добио вајлд кард. Тренутно је 250. на АТП листи, а у јуниорској конкуренцији је стигао до финала Вимблдона.

Уколико прође Дрејпера, што се не би требало доводити у питање, играће са побједником меча Кевин АндерсонМарсело Томас Бариос Вера. Jужноафриканац jе изразити фаворит, а Чилеанац је тренутно jе 264. на свијету. 

Када је ријеч о дуелима са Андерсоном, Ђоковић има скор 9:2, а можда и највећи њихов дуел био је у финалу управо Вимблдона 2018. године, када је Ђоковић славио са 3:0. Ипак Андерсон је одавно далеко од своје препознатљиве форме, па ће Ђоковић бити изразити фаворит.

У трећем колу потенцијални ривал, требало би да му буде Алехандром Давидовичем Фокином. Шпански тенисер, је 35. на листи и 30. носилац, а на Ролан Гаросу је стигао до четвртфинала. Са Новаком је играо само једном, у Риму и први тенисер свијета је лагано славио са 6:2, 6:1. Још један потенцијални ривал у трећем колу је Андреас Сепи. У четвртом колу потенцијални ривал је Гаел Монфис који никада није савладао Ђоковића.

У четвртфиналу потенцијални ривали би могли да буду Андреј Рубљов и Дијего Шварцман. У полуфиналу потенцијални ривал је финалиста Ролан Гароса Стефанос Циципас, што би могао да буде један од тежих испита Ђоковића у походу на 20. Гренд слем титулу у каријери. У евентуалном финалу, ривал би могао да буде Данил Медведев, Марин Чилић или евентуално Роџер Федерер, Дакле све је у Ђоковићевим рукама, обзиром да је у најбољој форми.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 18:24