Trijumf Zvezde / EPA-EFE-ANDREJ CUKIC
20/04/2024 u 20:33 h
D.K.D.K.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Zvezda u finišu srušila Partizan i stavila ruku na titulu

Preokret potpisali Endiaje i Katai

Vječiti derbi pun tenzija pripao je Crvenoj zvezdi, koja je golovima Šerifa Endijaea i Aleksandra Kataija u samom finišu meča stigla do preokreta i trijumfa (3:2) kojim je praktično stavila ruku na titulu, pošto ima čak 10 bodova prednosti.

Partizan je imao prednost u dva navrata, tim koji je vodio Albert Nađ umjesto suspendovanog Igora Duljaja odigrao je dobar meč, ali je na kraju ostao praznih šaka na "Marakani". Zvezda je uspjela da konačno dobije vječitog rivala u ovoj sezoni.

Partizan je poveo golom Baždara u 11. minutu, da bi pet minuta kasnije Zvezda stigla do egala golom Kange iz penala. Do nove prednosti Partizan je stigao u 56. minutu kada je Severina efektno pogodio mrežu Glazera, imao prednost do 90. minuta, a onda je sve prosuo.

Šerif Endiaje je u 90. minutu posle dodavanja Bukarija, "bocnuo" loptu preko Krunića, a Partizanovi igrači negodovali zbog navodnog faula nad Svetrozarom Markovićem. Međutim, posle konsultacije sa VAR sobom sudija Pavle Ilić je priznao pogodak Zvezde, koja je potom stigla i do preokreta golom Aleksandra Kataija iz penala u devetom minutu nadoknade, nakon što je Antić u šesnaestercu srušio Bukarija.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
03. maj 2024 17:20