Filip Anđušić / -FOTO: KK PODGORICA
30/04/2024 u 10:20 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Anđušić: Cilj je finale

Košarkaši Podgorice otputovali su jutros za Novi Sad, gdje će u četvrtak veče igrati protiv Vojvodine revanš polufinala ABA 2 lige

Tim Dragana Radovića u prvom meču u,,Bemaks areni" ostvario je pobjedu 98:80 i sa plus 18 čeka revanš, nakon kojeg će biti poznato ko će igrati finale ABA 2 lige.

Podgorica će sjutra obaviti trening u,,Spensu", a u četvrtak od 19 časova igraće ključni meč ove sezone, s obzirom da se i polufinale igra na dva meča, gdje se gleda koš razlika. Podgorica je u ligaškom dijelu osvojila šesto mjesto, imala učinak 8-5, dok je tim iz Novog Sada bio drugi, jer je na 13 utakmica ostvario samo tri poraza, od kojih jedan upravo od Podgorice krajem decembra (77:71). Tim Dragana Radovića bio je ubjedljiv protiv Zlatibora u četvrtfinalu – 113:89 i 100:93. Sa dvije pobjede do polufinala stigla je i Vojvodina protiv Sutjeske (89:84 i 81:70).

- Očekuje nas jako teška utakmica protiv ekipe Vojvodine, koja će sigurno dati maksimum i pokušati da izbori finale na domaćem terenu. Sa druge strane, što se nas tiče dolazimo sa jednim ciljem, a to je da izborimo finale ABA 2 lige – optimistički je poručio za klupski sajt Filip Anđušić, centar Podgorice.

Mladi centar ove sezone na 16 utakmica u drugom po kvalitetu regionalnom takmičenju čak 13 puta bio je dvocifren, a na posljednjih devet mečeva postigao je 10 ili više poena. Pljevljak će i u Novom Sadu biti važan adut Podgorice.

- Siguran sam da svako od nas shvata važnost utakmice i nadam se da ćemo iskoristiti prednost koju smo stekli u prvoj utakmici i napraviti još jedan veliki rezultat. U sjajnoj smo formi, imamo nevjerovatnu atmosferu i nadam se da će to biti naša snaga – naglasio je Anđušić.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
ТАГОВИ
ABA 2KK PODGORICA
12. maj 2024 06:01