Košarkašice u ”Topolici” / -FOTO: SRCE GRADA
11/10/2024 u 13:23 h
Todor BrajkovićTodor Brajković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Bar nova baza crnogorskih košarkašica

Ugovor o saradnji potpisali generalni sekretar Košarkaškog saveza Darko Ivanović i predsjednik Opštine Bar Dušan Raičević

Ženska košarkaška reprezentacija Crne Gore u okviru novembarskog ciklusa kvalifikacija za Eurobasket, gostovaće Luksemburgu 7. novembra, dok će tri dana kasnije dočekati selekciju Bosne i Hercegovine.

Crnogorske košarkašice u dosadašnjem dijelu kvalifikacije igrale su samo protiv Švajcarske u ulozi domaćina i to u Igalu, dok će Bosnu i Hercegovinu ugostiti u dvorani "Topolica", jer će Bar biti nova baza seniorske reprezentacije. To je definisano ugovorom, koji su potpisali generalni sekretar Košarkaškog saveza Darko Ivanović i predsjednik Opštine Bar Dušan Raičević. Po tom ugovoru Opština Bar preuzela je domaćinstvo organizacije priprema i utakmice seniorki protiv Bosne i Hercegovine.

Na taj način biće stavljen poseban akcenat na Bar u kojem je želja da se promoviše ženska košarka, a koji može biti bitan za razvoj ovog sporta.

U dosadašnjem dijelu kvalifikacija Crna Gora i Luksemburg ostvarili su maksimalan učinak, dok su Švajcarska i Bosna i Hercegovine bez pobjede, tako da crnogorske košarkašice već u novembarskom ciklusu mogu ovjeriti vizu za osmi uzastopni plasman na Eurobasket.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
16. oktobar 2024 14:18