Филип Баровић / -Фото: АБА лига
06/05/2022 u 13:55 h
Д.М.Д.М.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Баровић: Покушаћемо да искористимо притисак који ће имати Партизан

Будућност Воли 10. маја (19 сати) гостује "црно-белима" у првом мечу полуфинала АБА лиге

Будућност Воли је остварила оно што је жељела против ФМП-а, да сав посао око пласмана у полуфинале плеј-офа ријеши након два меча. Као и у "Морачи", играчи црногорског шампиона су и у "ФМП Арени" морали добро да се помуче да би дошли до побједе.

Почетак није био обећавајући, "пантери" су повели 12:0, али су "плави" већ до краја прве четвртине успјели да ухвате прикључак. У наставку је виђена велика борба, екипе су се смјењивале у вођству, а у завршници меча до изражаја је дошао већи квалитет и искуство играча Будућност Волија, па су се заслужено нашли међу четири најбоља тима.

-Била је тешка утакмица, као и свака претходна које смо играли против ФМП-а. Они су показали да су добра екипа, да нису случајно ту гдје јесу и баш су нас намучили. Међутим, показали смо квалитет, показали смо да смо у овом тренутлу боља екипа и остварили смио циљ који смо поставили прије почетка ове серије, а то је да све завршимо у два меча и да се пласирамо у полуфинале - објаснио је центар Филип Баровић.

Наредни ривал је Партизан, који је био други на крају лигашког дијела и имаће предност домаћег терена. За разлику од мечева са ФМП-ом, "плави" неће имати императив, притисак ће бити на страни "црно-белих". Играчи црногорског шампиона ће то покушати да искористе.

-Сада нас чека Партизан, тежи противник него ФМП. Они су освајањем другог мјеста осигурали да у полуфиналу имају предност домаћег терена. Сигурно да желе да играју финале, а ми у мечева улазимо са истом жељом. Већи притисак ће бити на њима него на нама, имају предност домаћег терена, велика су очекивања од навијача и јавности. Ми смо искусна екипа, знамо како се играју оваквци мечеви и вјерујем да имамо квалитет да парирамо Партизану и да покушамо да искористимо њихово морање.

Ова два ривала су већ играла два меча ове сезоне и оба је добио Партизан. Резултатски изгледа лагано, али на терену није било тако. Подгоричани сада имају прилику да се реванширају Београђанима и пласирају се у велико финале.

-Изгубили смо два меча у лигашком дијелу од њим, али смо били у различитим саставима, имали смо проблема са повредама. Ова наша екипа која је сада на окупу, игра и тренира уз истом саставу већ одређено вријеме, уиграни смо. Сигуран сам да можемо још боље да одиграмо него против ФМП-а и вјерујем да нисмо без шанси.

"Плави" су лишени помоћи Вилија Рида, а Партизан је изузетно јак у рекету. Ту су Зек Ледеј, Матијас Лесор, Балша Копривица и Ален Смаилагић. Тежак задатак је испред Баровића, Зорана Николића, Марка Јагодића-Куриџу и Донатаса Таролиса.

-Прије свега у утакмице морамо ући са великом енергијом, мотивом, концентрацијом и да будемо спремни да се "побијемо" већ од првог минута, па да видимо за шта ће то бити довољно. Ако буду бољи, спортски ћемо им честитамо - закључио је Баровић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
09. maj 2024 04:41