Letonci na krilima navijača srušili Francusku / -FOTO: FIBA
28/08/2023 u 11:30 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Bertans: Najveća pobjeda u istoriji letonske košarke od 1935. godine

Letonci imali veliku podršku sa tribina

Letonija je najveći hit Mundobasketa, a pobjeda nad Francuskom je jedna od najvećih u istoriji ove zemlje, nakon osvajanja evropske titule davne 1935. godine. Letonci su Francuze ostavili bez druge faze, a Davis Bertans nije krio emocije posle trijumfa.

- Ovo je najveća pobjeda u letonskoj košarci od 1935. godine. Nevjerovatna osjećanja, jer je bilo toliko navijača iz Letonije u areni. Pobjeda nad jednim od najjačih timova na svijetu daje nevjerovatna osjećanja - rekao je Bertans.

Letonija je pod vođstvom selektora Valdemarsa Baumansa 1935. osvojila prvu titulu prvaka Evrope. Za ovaj uspjeh je 2012. snimljen film "Tim snova 1935".

U trećoj četvrtini meča protiv Francuske reprezentacija Letonije je zaostajala sa više od deset poena zaostatka, ali je Bertans otkrio šta je igračima dalo energiju da uzvrate.

- Možda bi neki timovi već spustili glave, ali iza nas je bilo mnoštvo navijača koji su nam davali energiju i nastavili smo da se borimo. Samo nam je bila potrebna šansa. Na sreću, jedan je došao - rekao je nekadašnji košarkaš Partizana.

Bertans je istakao da je veoma zadovoljan pobjedom, ali i atmosferom na tribinama.

- Veoma mi je drago što je toliko naših navijača prevalilo dug put i vidjelo kako pobjeđujemo jednu od najboljih reprezentacija na svijetu. Imam osjećaj da igramo kod kuće. Gubili smo sa 11 poena razlike u jednom trenutku u trećoj četvrtini. Neke reprezentacije bi se predale jer bi znale da je protivnik jači. Mi smo nastavili da se trudimo i znali smo da ćemo dobiti priliku. Ona je došla 37 sekundi do kraja meča - rekao je Bertans. - Nismo došli ovdje da bismo samo učestvovali. Što više pobjeda ostvarimo, to ćemo dati sebi bolju šansu da postignemo nešto veliko. Ovo je bila najveća pobjeda u istoriji letonske košarke - dodao je Bertans.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
19. septembar 2024 20:58