Марко Јагодић-Куриџа / - фото: КК Будућност Воли/Дејан Лопичић
24/10/2021 u 10:00 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Будућност тражи први „брејк” у Љубљани

Џикић: Цедевита Олимпија игра агресивно у транзицији, са са пуно пик-ен-рол игре. Јагодић-Куриџа: Тражиће реакцију након два пораза у АБА лиги. Рупник: Подгоричани ће покушати да пронађу наше слабе стране

Често су се током последњих неколико година Цедевити и Будућности укрштали путеви ка врху АБА лиге.

Након првог неуспјеха у полуфиналу плеј-офа, Подгоричани редовно излазе као побједници из тих серија, прошле године и у Еврокупу, али се у гостима не могу похвалити добрим скором.

Зато се гостовање у „Стожицама” вечерас (недјеља) у 19 сати може окарактерисати практично у рангу оног са Црвеном звездом у другом колу.

Олимпија је екипа са наjвишим амбициjама. Играjу агресивно у транзициjи, са пуно пик-ен-рол игре. Имаjу изванредне стриjелце у Кину, Блажичу и Пулену. Битно jе да се исконтролише ритам утакмице и скок у одбрани – казао је шеф стручног штаба Будућности, Александар Џикић.

„Плави” су у Љубљану отпутовали након три везане побједе, рачунајући и Еврокуп.

Након неколико добрих утакмица, очекуjем да то можемо да поновимо и у Љубљани. Цедевита Олимпиjа jе неугодна, поражени су у два меча заредом у АБА лиги и тражиће реакциjу. Урадићемо све да ми будемо побjедници – јасан је Јагодић-Куриџа да ће он и саиграчи тражити први „брејк” у Љубљани.

Резултати

Игокеа – Сплит 85:67, Задар – Борац 70:56, Партизан – Крка 92:45; недјеља: Мега – ФМП (12), Морнар – Црвена звезда (17), Цедевита Олимпија – Будућност (19); понедјељак: СЦ Дерби – Цибона (18).

Тренутни пласман: Партизан 5-0, Игокеа 3-2, Црвена звезда 3-1, Будућност 3-1, ФМП 3-1, Цибона 3-1, Борац 2-3, Крка 2-3, Цедевита Олимпија 2-2, Мега 2-2, Задар 1-4, СЦ Дерби 2-2, Сплит 0-5, Морнар 0-4.

„Змајчеки” су као и Подгоричани, Еврокуп отворили побједом на далеком гостовању на Канарским острвима. У АБА лиги су међутим везали два пораза и под великим су притиском, поготово тренер Јурица Големац.

Jезгро тима Будућности jе исто као и прошле сезоне. Ту мислим на Џастина Кобса и Вилиjа Рида, а придружио им се и искусни Ди Џеј Сили, коjи jе веома добар играч. Знамо какву игру форсира Александар Џикића, пробаће да пронађе наше лоше стране. Вјерујем да ћемо добро одговорити на њихову игру, важно је да се бацимо за сваку лопту да бисмо на домаћем паркету забиљежили побједу – рекао је један од старосједилаца у екипи Цедевита Олимпије, Лука Рупник.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 05:44