Александар Џикић / -Фото: АБА лига
12/03/2022 u 23:00 h
D.M.D.M.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Будућност Воли чека Партизан - Џикић: Играмо против тима који води најтрофејнији тренер у Европи

Ни Подгоричани ни Београђани нису имали добре увертире за дерби, који се игра у недјељу од 19 сати

Спектакл у најави! Први пут ове сезоне "Морача" ће бити пуна, а на терену ће велику борбу водити играчи Будућност Волија и Партизана. Утакмица је изузетно битна за оба тима.

Подгоричани морају да добију ако желе да на крају лигашког дијела буду други, што доноси директан пласман у полуфинале плеј-офа.

Уједно ће морати да јуре тријумф већи од девет разлике, колико су изгубили у "Штарк арени" (75:66), како би у случају истог броја бодова, били испред Београђана.

Са друге стране, састав Жељка Обрадовића би побједом у Подгорици практично осигурао другу позицију.

Увертира за овај дерби није била добра ни за "плаве" ни за "црно-беле". Будућност Воли је везала два пораза (Задар, Цедевита Олимпија), док је Партизан доживио дебакл против Лиеткабелиса.

-Играмо утакмицу пред распродатом двораном. Играмо против пуног састава одличног противника. Играмо против тима коjи води наjтрофеjниjи тренер. Играмо важан меч за пласман у регионалном такмичењу. Морамо да дамо све од себе - истакао је Александар Џикић, тренер Будућност Волија.

Искусни Владимир Мицов је свјестан важности дуела.

-Важан меч за нас, дерби кола, јер нам у "Морачу" долази Партизан. Када су укинуте мјере, надам се да ће дворана бити пуна и да ћемо добити подршку. У овај меч улазимо након два узастопна пораза. Не дочекујемо утакмицу у најбољем расположењу, али знамо да нам предстоји борба за друго мјесто. Мислим да имамо шансе. Иако дуго нисам на овим просторима, мислим дa Партизан седам година није добио у Подгорици. Надам се да ћу и ја бити дио историје у којој Партизан погнуте главе напушта "Морачу". Вјерујем да ћемо одиграти добру утакмицу и да ћемо се укључити у борбу за друго мјесто - истакао је Мицов.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
18. maj 2024 23:14