Kenan Kamenjaš / -FOTO: BUDUćNOST VOLI
11/09/2024 u 17:38 h
Todor BrajkovićTodor Brajković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Budućnost Voli igra odličnu odbranu

Gradski rival SC Derbi u trećoj dionici ubacio samo pet, a u prvoj 11 poena

U kontrolnom meču gradskih rivala u Sportskom centru "Morača" uspješniji su bili košarkaši Budućnost Volija. Doduše, vodio je SC Derbi na poluvremenu 33:31, ali su igrači trenera Andreja Žakelja sjajno odigrali treću dionicu, riješili je u svoju korist 29:5 i u poslednjih deset minuta ušli sa velikih i nedostižnih plus 22 (60:38).

-Mislim da smo odigrali dobru utakmicu, sa dosta energije i dobrom odbranom, osim druge četvrtine, gdje smo primili 21 poen. Došlo je u drugoj dionici do konfuzije, nismo poštovali principe odbrane, ali gledajući prvu i treću četvrtinu u kojima smo primili 11 i pet poena, može se reći da smo ispunili zadatke koje je trener stavio pred nas, rekao je centar Budućnost Volija Kenan Kamenjaš, koji je ubacio deset poena, koliko i Aleksa Ilić i Jogi Ferel, dok je najefikasniji bio Flečer Megi sa 18 poena.

Podgoričane za vikend očekuje nastup na turniru u Širkom Brijegu, gdje će u polufinalu igrati protiv Splita.

-Uvijek je lijepo pobjeđivati pa i u ovim prijateljskim utakmica. Znamo šta znači pripremni period. Trener postavlja pred nas ciljeve kako bismo napredovali. Imamo solidan broj igrača od prošle sezone, ali i nove momke koji treba da pohvataju te principe, pogotovo u odbra odbrani. To ide dobro za sada, rekao je Kenan Kamenjaš.

Na startu nove sezone ekipu trenera Andreja Žakelja očekuje gostovanje Mornaru 21. septembra.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
16. septembar 2024 19:09