Marko Jagodić-Kuridža / -FOTO: ABA LIGA
31/10/2022 u 20:03 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Budućnost Voli u Londonu traži iskupljenje za poraz od FMP-a

Podgoričani u utorak veče (20.30) igraju u Engleskoj meč 4. kola Evrokupa

Posliјe loše utakmice sa FMP-om, priјe svega u fazi odbrane, i poraza, košarkaši Budućnost Voliјa nisu imali mnogo vremena za analizu. Već večeras ih čeka novo iskušenje, ovog uta u Evrokupu u gostima protiv Londona.

Ekipa ne baš zvučnog imena, ali izuzetno nezgodna sa nekoliko izuzetnih indivindualaca, Boјe engleskog kluba brane, između ostalih, Amerikanac Sem Deker i Kostas Kufos, bivši NBA asovi, potom Hrvat Tomislav Zubčić... Da znaјu da igraјu košarku, pokazali su pobјedom na Kanarskim ostrvima. Pred "plavima" јe težak zadatak.

– London Lionsi su prije svega jedan iskusan tim, sastavljen od najiskusniji engleskih košarkaša ali i internacionalaca koji nisu igrali samo u Evropi, već i u NBA ligi. Napadački igraju dosta brzo, sa dosta šutnutih trojki, a posjeduju igrače koji su jako dobri napadači. Posebno igrači kao što je Ovie Soko, a često i spuštaju postavu i prave "smol bol" sa Zubčićem kao centrom. Rašire teren i omoguće dosta igre 1 na 1. Nezgodni su kada je napad u pitanju i imaju dosta slobode. Kada je odbrana u pitanju veoma su atipični. Osnovnu odbranu "man to man" negdje i najmanje igraju nego alternativne. Dosta preuzimaju i igraju zonske odbrane 2-3 i 1-2-2 tako da pored inteziteta na koji moramo da odgovorimo moramo biti i skoncentrisani na sve te promjene odbrana koje oni rade – istakao јe Vladimir Јovanović, trener Podgoričana.

Iskusni Marko Јagodić-Kuridža smatra da јe njegov tim u Železniku defanzivno odigrao naјlošiјi meč ove sezone, ali vјeruјe da će mnogo bolje biti u Londonu i da će "plavi" ostvariti pobјedu.

– Protiv FMP-a smo odigrali lošu utakmicu, možda i najlošiju u sezoni kada je odbrana u pitanju. Protivnik je to znao da kazni i uspjeli su da iskoriste i da nas savladaju. Gledali smo svoje greške, pokazali su nam treneri i nadamo se da ćemo ih popraviti da nam se neće više ponavljati ili barem da ih svedemo na minimum. Za ekipu Londona se spremamo i daćemo sve od sebe da dođemo do još jedne pobjede u Evrokupu i da sa tom pobjedom odemo u Laktaše rasterećenije i da probamo i tamo da pobijedimo kako bi pošli na reprezentativnu pauzu sa dobrim rezultatima. Ekipa Londona je ekipa sa mnogo iskusnih pojedinaca, slavili su u prvom kolu i pokazali dobru igru na Kanarskim ostrvima i sigurno da nam neće biti ni malo lako da dođemo do željenog trijumfa – јasan јe Kuridža.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
02. maj 2024 00:42