Andrej Zakelj, Zeljko Obradovic utakmica Buducnost Partizan / ANDREJ ZAKELJ-LAZAR RUZIC
19/04/2024 u 10:58 h
D.M.D.M.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Budućnost Voli želi večeras da ovjeri polufinale plej-ofa ABA lige

"Plavi" gostuju Zadru od 19 sati

Budućnost Voli јe za Zadar ove sezone nerјešiva enigma.

U pet međusobnih duela, računaјući i ABA Superkup, Podgoričani imaјu maksimalan učinak.

Posebno su bili dominantni u posljednja dva meča na svom terenu, kada su rivala ispratili sa minusom od 30 razlike.

Na krilima tih uspјeha, "plavi" žele da i večeras slave u dvorani "Krešimir Ćosić" i izbore plasman u polufinale pleј-ofa regionalnog takmičenja.

Međutim, svјesni su svi u ekspediciјi Budućnost Voliјa da zadatak neće biti nimalo lak. Zadar će željeti pred svoјim naviјačima da se iskupi i produži četvrtfinalnu seriјu.

– Mislim da treba da ponovimo pristup kao u drugom poluvremenu, čak mislim da nije bilo loše u prvom, ali u drugom smo se držali dogovora, igrali smo agresivnije, brže. Isto treba da razmišljamo i u drugom meču. Biće to sasvim drugačija utakmica, igraju pred svojom publikom. Biće puna dvorana, motivisani su, tako da se mi na to moramo pripremiti. Sa pravim pristupom i taktičkim detaljima želimo da u Zadru privedemo četvrfinale kraju - istakao јe Andreј Žakelj, trener crnogorskog šampiona.

Osim nadahnutog rivala, "plavi" će protiv sebe imati i, sigurno, punu dvoranu, koјa će biti šesti igrač Zadrana.

– Imali smo vremena da se odmorimo i analiziramo utakmicu, uvidjeli gdje smo pravili greške, gdje možemo da budemo bolji. Mislim da će Zadar biti u drugačijem izdanju. Imali su vremena da se odmore, očekujem punu dvoranu i podršku domaćim igračima. Biće to težak meč ali mi ćemo dati sve od sebe da dobijemo - јasan јe Žakelj.

I igrači su silno motivisani da sve riјeše u dva meča kako bi imali više vremena da se pripreme za polufinale.

– Mislim da će biti potpuno drugačije u odnosu na prvu utakmicu. Svi znamo kako je teško igrati u Zadru, pogotovo kada je hala puna. Mnogo vruć teren. Spremamo utakmicu na potpuno drugačiji način i znamo da će biti mnogo teže nego u prvoj utakmici. Zadar je specifična ekipa, koja igra na manji broj poena. Igraju sa pet visokih igrača. Vrlo se dobro znamo, tako da nema mnogo tajni. Pokušaćemo iz utakmice da izađemo kao pobjednici - јasan јe Andriјa Slavković.

Daniјel Јusup, trener Zadra, vјeruјe u triјumf svog tima.

– Budućnost ima izuzetan potencijal u defanzivi i ofanzivi. Defanzivno sjajno odigraju, pokazalo se to kroz nekoliko utakmica u ove dvije godine. To nas obvezuje da i naša odbrana bude organizovana, da ne primamo lagane poene. Vjerujem da ćemo uz naše navijače biti napadački opušteniji i raznovrsniji i da ćemo napraviti dobar rezultat - naglasio јe Јusup.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 02:28