Са тренинга кошаркашица Црне Горе / - фото: КСЦГ
02/06/2021 u 13:28 h
Nikola JovanovićNikola Jovanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Црногорске кошаркашице ушле у финиш припрема за Евробаскет

Шкеровић: Задовољна сам до свиме урађеним до сада, осим резултата у припремним утакмицама. Имамо још довољно времена

Много проблема је задесило женску кошаркашку репрезентацију Црне Горе у досадашњем току припреме за Европско првенство. Повреде Јелене Дубљевић, Милице Јовановић, позитиван тест на коронавирус Софије Живаљевић, те кашњење Маркише Гетлинг због клупских обавеза, нису пољуљаље оптимизам селекторке Јелене Шкеровић.

Задовољна сам урађеним до сада. Од почетка смо били без четири играчице. Од понедjељка смо кренули у пуном саставу. Чекамо још Дубљевић, али ту су Гетлинг и Jовановић, коjе су се прикључиле – казала је Шкеровић.

Црногорке су до сада одиграле по два контролна меча са Словенијом и Хрватском. Претрпјеле су сва четири пораза.

Резултатима нисам задовољна, али приказаном игром, залагањем, енергиjом и жељом јесам. Тренинге коjе смо имале приjе тих утакмица искористиле смо у добром правцу, дjевоjке су показале одређени квалитет и циљ је да видим да напредујемо из године у годину. Видjела сам помак и за будућа окупљања и акциjе, оне ће бити носиоци игре. Сада знамо колико на њих можемо да рачунамо на Евробаскету – додала је популарна Шкера.

До старта Европског првенства је остало још пола мјесеца.

Мора да буде довољно времена за припрему. Дjевоjке и саме схватаjу да jе сад већ потребан повећан рад на тренингу, повећана концентрациjа. Играчице коjе су нам недостаjале су искусне и квалитетне, тако да им неће бити проблем да усвоjе ово што смо до сада радиле. Остале играчице су у доброj форми, тако да неће много требати да пронађемо праву хемиjу. С обзиром на то да jе исти састав екипе из фебруара, мислим да смо у доброj позициjи – закључила је Шкеровић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 23:51