Poslednje provjere u Sloveniji / -FOTO: KSCG
09/08/2024 u 20:12 h
Todor BrajkovićTodor Brajković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Drugi poraz košarkašica u Sloveniji

Za razliku od prvog kontrolnog meča dvije selekcije, ovog puta "crvene" su ostavile mnogo bolji utisak (65:72)

Crnogorske košarkašice poražene su i drugi put u dva dana od Slovenije, ali za razliku od prvog kontrolnog meča dvije selekcije, koji su Slovenke ubjedljivo dobile (86:57), ovog puta "crvene" su ostavile mnogo bolji utisak (65:72). Izabranice Jelene Škerović do finiša su bile u egalu, čime su pokazale reakciju u odnosu na prvi duel.

Na kraju prve dionice, u kojoj su Slovenke imale i deset poena viška (24:14), bilo je 27:18, a na veliki odmor domaćin je otišao sa plus sedam (41:34). I u trećem periodu Slovenija je bila u,,plusu", ali uglavnom do sedam poena, ali se "crvene" nijesu predavale i u 33.minutu su povele 56:54. Međutim, uzvratile su Slovenke sa dvije vezane trojke i u 36.minutu su uspjela da ponovo steknu dvocifrenu razliku (68:57) i na kraju slave sa sedam razlike.

U crnogorskoj selekciji Marija Leković postigla je 16 poena, Milica Jovanović 13, Sofija Živaljević devet, Dragana Živković osam, Anastasija Drobnjak pet, Maja Bigović i Jovana Pašić po četiri, a Bojana Kovačević, Lana Vukčević i Zorana Radonjić po dva.

Za crnogorske košarkašice ovo je bio posljednji test uoči pretkvalifikacionog turnira za plasman na Mundobasket – osim dva poraza u Zreče od Slovenije (72:65, 86:57), Crna Gora ostvarila je polovičan učinak u Podgorici u dvomeču protiv Mađarske - slavile su 45:39, a zatim izgubile 78:52.

Crna Gora će u Meksiku igrati od 19. do 25. avgusta pretkvalifikacije za Mundobasket. "Crvene" su u grupi B, gdje su Meksiko, Novi Zeland i Mozambik. Grupu A čine: Južna Koreja, Mali, Češka i Venecuela. Dva najbolja tima iz svake grupe će se kvalifikovati za polufinale, dok će se pobjednik turnira plasirati u kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
16. septembar 2024 21:03