Majk Džejms / -FOTO: EUROHOOPS
30/11/2022 u 20:30 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Dubai želi da dovede Micića, Mirotića i Džejmsa

Klub iz UAE bi da igra Evroligu

Dubai navodno želi da izgradi super-tim oko igrača poput Vasilija Mićića, Nikole Mirotića ili Majka Džejmsa i da ubijedi sve da je tim iz Dubaija realna mogućnost u Evroligi.

Dubai već radi na tome da što prije formira supertim i tako otkloni glavnu sumnju koju imaju ostali klubovi Evrolige kako bi ih uvrstili u takmičenje, prenosi španski list "Mundo Deportivo".

Igrači poput Vasilija Mićića, Šejna Larkina, Nikole Mirotića, Kostasa Slukasa i Majka Džejmsa nalaze se na meti tima iz UAE, a Evroliga je nedavno najavila pregovore između njih i investitora iz Dubaija.

Ako se potvrdi, dolazak Dubaija na scenu mogao bi potpuno da promijeni odnos snaga u evropskoj košarci.

Obnavljanje franšiznog igrača koji je van ugovora sada može biti nemoguć zadatak za timove. Čak ni igrači sa aktuelnim ugovorom neće biti izostavljeni sa tržišta s obzirom na ekonomski potencijal arapskog projekta, koji može platiti raskidne klauzule ako je potrebno.

Kako se navodi u izveštaju, da bi dobio licencu za klub od Evrolige i organizaciju F4 2024, 2025, i 2026, Dubai stavlja na sto argument u kome nema premca: novac i ponudu da postane glavni sponzor. takmičenja preko Emirates Airlines-a, sa ugovorom koji bi višestruko uvećao prihode iskazane ugovorom sa Turkiš erlajnsom, sadašnjim vodećim partnerom Evrolige, koji plaća oko 10 miliona eura godišnje.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
08. maj 2024 03:31