Мега спустила рампу Подгоричанима / - фото: АБА лига/Драгана Стјепановић
07/11/2021 u 14:24 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Џикић: Пресудила енергија и офанзивни скокови Меге

Кошаркаши Будућности након пораза у седмом колу АБА лиге одмах путују у Венецију на утакмицу четвртог кола Еврокупа

Умор, необичан термин меча (12 сати), одморан и мотивисан ривал – много је фактора утицало да Будућност претрпи пораз на традиционално неугодном гостовању Меги (71:78) у седмом колу АБА лиге.

Тренер Александар Џикић ипак није желио да тражи алиби након прекида низа од седам побједа.

Честитам Меги, одлучила је њихова енегрија у офанзивном скоку и број поена који су дали послије тога. Када су промашивали, били су то кратки одбици, а они су то рјешавали. Могли смо можда другачије да одиграмо у завршници, али како је тако је. Распоред је такав какав је, већ одавде путујемо за Венецију. У ходу ћемо се престројавати и трудићемо се да будемо бољи већ у следећем мечу – казао је шеф стручног штаба Будућности, Александар Џикић.

Подгоричани су тренутно на учинку 5-2 у АБА лиги. У уторак од 20 сати „плави” гостују Венецији у трећем колу Еврокупа, гдје су једина екипа са максималним учинком у прва три кола.

Са друге стране, Мега је убиљежила прву побједу након три неуспјеха у АБА лиги.

Претходне двије недјеље смо имали доста проблема. Поред Ковида, појавиле су се и повреде. У овом ростеру, гдје смо млади и нема нас превише, било је тешко спровести тренажни процес. Јуче су нам се предружили Казалон и Рудан. Одиграли смо добру утакмицу, другачију у односу на претходне. Били смо добри на оба краја терена, наметнули ритам у нападу скоком, гдје смо након промашених шутева имали једног или два играча на обручу, што је нашој младој екипи донијело пријеко потребно самопоуздање. Будућност је одговорила у другом полувремену, али је поново наш скок у последња два-три минута пресудио – рекао је тренер Меге, Влада Јовановић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
06. maj 2024 10:43