Одбраном у последњој четвртини дефинитивно сломили Сплићане / - фото: КК Будућност/АБА лига
10/10/2021 u 19:01 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Џикић: Превише опуштено у појединим моментима

Шеф стручног штаба кошаркаша Будућности након меча са Сплитом говорио о кадровским проблемима и времену потребном да се посложе све коцкице

Кошаркаши Будућности су у финишу прве четвртине преузели вођство у мечу трећег кола АБА лиге са Сплитом и нису је испуштали до самог краја. Рекло би се да су рутински дошли до тријумфа, ипак није све ишло тако глатко. Далматинци су дуго дисали за вратом домаћима а све је било ријешено тек минут и по прије краја.

Честитам Сплиту на тврдој борби, имали су прије пар дана битну утакмицу, дошли су без Укића. То је дјеловало и на нас, опустили смо се. Видјели сте, одвојимо се, онда се они врате, па смо у последњој четвртини одбраном и са само осам примљених поена морали да рјешевамо питање побједника. Ова недјеља није била лака за рад. Тренирали смо без Атића, Поповић и Зорана Николића у једном тренутку. Морао је Ђукановић да долази да нам помаже да бисмо одрадили нормалне тренинге – казао је шеф стручног штаба Будућности, Александар Џикић.

У трећој четвртини је расјекотину зарадио и Атић.

Надам се да ће бити добро. Потребно је вријеме да се све искристалише. Вајли је дебитовао тек данас, дошао је са обавеза у репрезентацији повријеђен, мислим да није био лош вечерас. Морамо још неким играчима да дајемо минутажу јер не можемо са пет играча да гурамо цијелу сезону – додао је Џикић.

Тренер Сплита Срђан Суботић је био задовољан партијом својих изабраника.

Могу бити задовољан партијом мојих момака, дали су све од себе. Имали смо један мали моменат шансу да се боримо за побједу, али нисмо успјели. Немам што да замјерим момцима – казао је Суботић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
13. maj 2024 10:19