Александар Џикић / - фото: КК Будућност Воли
16/10/2021 u 21:18 h
Nikola JovanovićNikola Jovanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Џикић задовољан партијом, машта о пуној „Морачи”

Појединци против Игокее преузели инцијативу, поједини морају да покажу више одлучности

Кошаркаши Будућности настављају по плану у АБА лиги.

У „Морачи” је у четвртом колу АБА лиге пала Игокеа (81:68).

Честитам екипи Игокее, непријатан су противник. Не знам колико сте пратили, имали су изванредну утакмицу са Галатасарајем у ФИБА Лиги шампиона, прије тога су добили Звезду. Када ти долази неко у таквом момету мораш да га респектујеш. Задовољан сам иницијативом појединих играча са клупе. То мора да постоји. Има и момака за које бих волио да играју са пуно више одлучности. За нас је важно да побјеђујемо кући. Чекам да ми кажу да ли има ко нездрав, па да се спремамо за Еврокуп и гостовање Олимпији у АБА лиги. Са меч-ап варијантом збуњују и боље тимове. Ми смо одговорили на то, давали смо пасове на право мјесто у право вријеме – задовољан је након меча био шеф стручног штаба Будућности, Александар Џикић.

Будућност је као против ФМП-а, Задра и Сплита након спорог старта, појачала ритам и у другој и трећој четвртини направили кључну предност, коју касније није испуштала из руку.

Важан детаљ је био почеатк друге четвртине, када је друга петорка изашла и вратила предност на нашу страну. Добили смо 17 поена ту другу четвртину и то је изванредно. Важно је да момци између себе знају да могу да се ослоне једни на друге. То је процес стварања тима. На крају су нас они кажњавали тројкама, али мој утисак је да је ово била сигурна побједа. Да ли можемо да играмо боље? Наравно да можемо – казао је Џикић.

Шеф струке Будућности се нада да ће „Морача” ускоро бити пуна и позива све грађане да се вакцинишу.

Важно ми је да је дворана пуна. Маштам да буде пуна „Морача”. Ваљда ће ово да се више заврши – рекао је Џикић и подјестио да његову екипу од следеће недјеље очекују борбе на два фронта.

Тренер Игокее Драган Бајић је поново скренуо пажњу на жесток ритам његове екипе.

Четврта утакмица у 10 дана са јаким противницима, почевши од ПАОК-а, преко Звезде и Галатасараја. Имали смо и великих проблема пред пут на утакмицу. Лет за Београд је синоћ отказан, јутрос смо у четири сата устали, нисмо могли ни да одрадимо планирани тренинг. То је разлог што смо могли само 25 минута да парирамо и не неправимо изненађење. Немам моцима шта да замјерим, дали су максимум. Будућност је пуно квалитетнији и озбиљнији тим од нас. Желим им све најбоље у наставку сезоне. На нама да се што боље спремимо за Сплит. У наредном периоду нас очекују дуели са тимовима нашег квалитета гдје имамо веће шансе за успјех – рекао је Бајић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 06:33