Плави добро гурају, Морнар и даље без побједе / - фото: КК Будућност
31/10/2021 u 19:19 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Џикић задовољан, Павићевићу нелогична разлика у броју слободних бацања

Шеф стручног штаба Подгоричана није могао да пожели бољи старт сезоне, тренер Барана разочаран игром његовог тима у другом полувремену

Кошаркаши Будућности биљеже одличан старт сезоне. Пет побједа у првих шест кола АБА лиге, укупно шест везаних тријумфа рачунајући Еврокуп. Последњи тријумф је стигао у црногорском дербију са Морнаром (85:69) у шестом колу регионалног такмичења. Тренер Александар Џикић је након меча казао да никад унапријед не рачуна које мечеве може да побиједи, а које не може и да не дијели противнике на јаке и слабе, али да узимајући у обзир велики број нових играча, проблеме са здравственим билтеном, прије свега Данила Николића и Џејкоба Вајлија, његов тим биљежи старт изнад очекивања.

У најави меча сам рекао да квалитет Морнара апсолутно не одговара њиховој тренутној ситуацији на табели. Немам дилему да ће на крају сезоне бити у много бољем положају, дижу се последње четири утакмцие, данас су имали добре тренутке, ми смо им помогли са неким лошим епизодама. Имали су, са друге стране, неки наши играчи са клупе добре роле. Тешко је играти са екипама који имају добар шутерски потенцијал као Морнар, могли су да „мечирају” и нашем тандему центара Рид-Вајли са атлетама Смитом и Мозлијем. То је то, идемо даље – рекао је Џикић.

Тренер Морнара Михаило Павићевић је био разочаран игром његовог тима у другом полувремену.

–  Одиграли смо првих 20 минута добро, били у игри, знали шта треба да нападамо, били смо фокусирани у одбрани. Након одмора као да је изашла друга екипа на терен, играли смо неорганизовано, нерезонским шутевима омогућавали Будућности контре. Када таквој екипи дозволите да се одлијепите, тешко је стизати. Притисак нам такође прави проблеме, али морамо се већ од наредне утакмице против Игокее дићи. До краја има још 20 кола, али ако будемо мислили да имамо још пуно времена неће бити добро. Морамо се понашати као да нам је сад сваки меч бити или не бити. Играмо ФИБА Европа куп сада, али ћемо бити фокусирани на меч са екипом из Лакташа. Вечерас су мала нелогичност био однос пенала, Будућност је шутнула 34 слободна бацања, ми пет – рекао је Павићевић, чија екипа још чека побједу у АБА лиги.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
02. maj 2024 23:03