Очекује се финале Будућност - Морнар / - фото: КК Будућност Воли
02/06/2021 u 12:38 h
Todor BrajkovićTodor Brajković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Фаворити АБА 1 лигаши

Завршни турнир Куп Црне Горе у кошарци на програму данас и сјутра у „Бемакс арени”. У полуфиналу фајнал-фора играју Будућност Воли – Ловћен (18) и Морнар – Сутјеска (21). Финале је у четвртак од 20.15 сати

Финални турнир Купа Црне Горе за кошаркаше одиграће се данас и сјутра у Подгорици.

Како се нико није јавио на конкурсу за домаћина завршног турнира, то је Кошаркашки савез Црне Горе преузео ту улогу и организоваће борбу за Куп у „Бемакс арени”.

У првом полуфиналу, од 18 часова састаће се Будућност Воли и Ловћен 1947, док је за 21 час заказан дуел између Морнара и Сутјеске. Финале је на програму у четвртак у 20.15.

Трофеj бране кошаркаши Будућност Волиjа, коjи су у прошлогодишњем финалу завршног турнира, одиграног у Бару, савладали домаћина Морнар 92:83.

Осим Сутјеске, 2013. године, када је изненадила и славила у Тивту, све остале трофеје у Купу је освајао подгорички тим - чак 13 пута.

Уз то, Подгоричани су били и три пута побједници Купа бивше Државне заjеднице.

И на овом турниру улога фаворита припада подгоричком саставу, који се након изгубљеног финала АБА лиге од Црвене звезде сада потпуно окреће домаћим такмичењима, јер после Купа од недјеље креће и доигравање за титулу.

Ривал Подгоричана на путу до финала, кошаркаши са Цетиња, потпуно растерећено улазе у вечерашњи меч, јер су ове сезоне остварили и више него што су очекивали, а своју шансу виде и у емотивном пражњењу екипе тренера Дејана Милојевића након мајсторице региналног такмичења са 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 06:19