Alerik Frimen / -FOTO: ABA LIGA
27/04/2024 u 12:29 h
D.M.D.M.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Frimen: Imamo šanse u seriji protiv Partizana

Američki bek optimistički raspoložen

Polako se broje sati do početka polufinalne serije ABA lige između Partizana i Budućnost Volija

Beograđani su favoriti u ovom okršaju, imaju prednost domaćeg terena, ali "plavi" ne žele da se predaju bez borbe,

- Mislim da je forma dobra. Imamo dosta vremena između mečeva. Spremni smo da ponovo igramo - ističe bek Podgoričana Alerik Frimen.

Sjajni šuter je svjestan najveće snage "crno-belih" - spolja linija

- Mislim da su njihovi bekovi, njihova snaga. Imaju dosta iskusnih, dobrih, talentovanih bekova - Aleksa Avramović, Kevin Panter, Džejms Naneli, Pi Džej Doužer, dok ispod koša imaju Bruna Kabokla i Frenka Kaminskog. Oni su diobar tim, a mi samo treba da izađemo na teren i igramo našu košarku, da igramo čvrsto i da ih držimo dalje od šutiranja 60 odsto za tri poena, kao što su šutirali u prethodnom meču. 

Igrači Budućnost Volija će pokušati odmah na startu da naprave brejk i da pitanje putnika u finale rješevaju na svom terenu.

- Prvi meč će biti težak, gostujuća utakmica, dobra atmosfera. Treba da ostanemo prisebni, oni će probati odmah da se odlijepe. Ne smijemo reagovati, moramo da ostanemo mirni, biti zajedno kao tim, jedinstveni. Moramo igrati svih 40 minuta, da se ne "izgubimo" u nekim kratkim momentima 

Frimen je optimista po pitanju plasmana crnogorskog šampiona u finale regionalnog takmičenja.

- Mislim da smo dobri, imamo velike šanse u ovoj seriji. Najvažnija je uvijek prav sljedeća utakmica.  Moramo izaći na teren i moramo da "uzmemo" utakmicu. Niko nam neće pokloniti pobjedu, da završimo posao u svoju korist. Kada vidimo kako smo odigrali prvu utakmicu, svakako moramo slaviti u drugoj. Radi se o dva sjajna tima, dva ponajbolja tima u ligi i mislim da će biti odlična serija - zaključio je Frimen. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
07. maj 2024 13:45