Lebron i Broni za istoriju / GETTY IMAGES-FOTO: LOS ANGELES LAKERS/ GETTY IMAGES
07/10/2024 u 10:50 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Istorija u NBA: Lebron i Broni prvi otac i sin na terenu u istom dresu

Pogledali smo se i kao da smo se pitali "da li je ovo Matriks ili tako nešto?". Nisam se osjećao da sam u realnosti - objasnio je tata Lebron

Istorija je ispisana - Lebron Džejms i njegov sin Broni odigrali su prvi meč zajedno za LA Lejkerse u predsezonskom porazu od Feniksa (118:111).

Oni su tako postali prvi otac i sin koji su zajedno igrali u bilo kojoj NBA utakmici, i to na Bronijev 20. rođendan.

Džejms senior je meč završio sa 19 poena, pet skokova i četiri asistencije za 16 minuta, dok je Broni na teren kročio u drugoj četvrtini. Imao je samo dva skoka za 13 minuta, bez poena.

- To je nestvarno. Veoma sam počastvovan što mogu da budem dio istorije - rekao je trener Lejkersa Džej Džej Redik prije utakmice.

Lebron se sprema da započne svoju 22. NBA sezonu. U decembru će napuniti 40 godina, a tokom prošle sezone je prosječno biježio 25,7 poena, 8,3 asistencije i 7,3 skoka u 71 utakmici.

- Za mene, kao oca, ovaj momenat znači sve. Imao sam sreće da mogu kao roditelj da utičem na odrastanje sina, pa i da dijelim trenutke na treningu i treenu sa njim. Ovo je jedna od najvećih stvari koje otac može poželjeti ili nadati se - istakao je Lebron.

Velika je šteta što se nije ostvarila i asistencija otac-sin, jer je Lebron poslao pas ka Broniju koji je promašio otvorenu trojku.

- Nevjerovatan je osjećaj bio. Moj sin izvodi loptu a ja stojim proed njega. Pogledali smo se i kao da smo se pitali "da li je ovo Matriks ili tako nešto?". Nisam se osjećao da sam u realnosti - objasnio je tata Lebron.

Broni još uvijek sanja svoj san.

- Uvijek razmišljam kad ga vidim na terenu "to je moj tata". Ja jednostavno idem u klub i kad igram tata mi je samo saigrač. Svako jutro ustajem sa jednim ciljem, da radim kako bih stalno napredovao i bio bolji. Na meču sam ostao fokusiram da radim ono što se od mene trtaži da čvrsto budem na zemlji.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
12. oktobar 2024 21:24