Мидлтон - Хокс / - YOUTUBE, SCREENSHOT
28/06/2021 u 13:58 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Изузетни Мидлтон донио Баксима 2-1, Богдан се баш мучио

Богдан Богдановић jе дуел завршио са 8 поена, али уз шут из игре 3/16 (2/10 за три поена)

У ноћи између недјеље и понедјељка Милвоки Бакси су у Атланти савладали Хоксе резултатом 113:102, па сада воде 2-1 у побједама у финалу Источне конференциjе НБА плеj-офа. Српски бек Богдан Богдановић ниjе имао своjе вече у пораженоj екипи, иако jе провео велики броj минута на терену, упркос повреди коjа га мучи.

Богдан Богдановић jе дуел завршио са 8 поена, али уз шут из игре 3/16 (2/10 за три поена). Имао jе некадашњи играч Партизана, Фенербахчеа и Сакрамента и 2 скока, 3 асистенциjе, 3 украдене лопте, 1 блокаду и 1 изгубљену лопту за 35 минута на паркету, а jасно jе да има проблема са повредом десног кољена, због коjе jе у текућоj сериjи пружао знатно лошиjе партиjе него у раниjем дијелу плеj-офа.

Атланта jе имала велику прилику да поведе у сериjи, а водила jе наjвећим дијелом меча. Средином прве четвртине имала jе чак и предност од 15 поена, али jе сериjа тима из Висконсина у другоj половини последње дионице донијела славље Баксима.

Имали су „Jастребови 95:88 на нешто више од седам секунди до краjа, али затим jе Милвоки направио сериjу 15:3 предвођен изузетно расположеним Крисом Мидлтоном и практично ријешио меч у своjу корист. Мидлтон jе постигао 20 од своjих 38 поена у последњоj четвртини.

Хоксе би могла да забрине и ситуациjа из треће четвртине када jе њихов наjбољи играч Треj Jанг повриједио десни скочни зглоб нагазивши на судиjу.

„Веома фрустрираjуће – повреда jе очигледно утицала на моjу брзину када треба да прођем поред чувара“, изjавио jе поводом те ситуациjе Треj Jанг.

Наjефикасниjи у побједничком тиму био jе Крис Мидлтон, коjи jе меч завршио са 38 поена и на таj начин изjедначио лични рекорд у доигравању. Из игре jе шутирао 15/26, а имао jе и 11 скокова, 7 асистенциjа и 4 изгубљене лопте.

Велику подршку имао jе у Jанису Адетокумбу, коjи jе дуел завршио са 33 поена (13/21 из игре, 6/13 слободна бацања), 11 скокова и 4 асистенциjе. Боби Портис додао jе 15 поена за побједника.

У пораженом тиму истакао се Треj Jанг дуел jе завршио са 35 поена (12/23 из игре) и 4 асистенциjе за 39 минута, а Данило Галинари додао jе 18 (7/14 из игре). „Двоцифрени“ су jош били Џон Колинс са 13 и Кевин Хуртер са 11 поена.

Наредни меч сериjе Бакс – Хокс на програму jе у ноћи између уторка и сриједе од два часа и 30 минута у Атланти.

У финалу Западне конференциjе састаjу се Финикс Санси и Лос Анђелес Клиперси, а тим из Аризоне има предност 3-1 у побједама. Прилику да се пласираjу у велико финале имаће у ноћи између понедјељка и уторка од три сата по средњоевропском времену.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 05:13