Sa potpisivanja ugovora / -FOTO: KK BUDUIćNOST VOLI
29/11/2023 u 11:52 h
D.P.D.P.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Jogi Ferel novo pojačanje KK Budućnost Voli

Amerikanac je prošle sezone igrao za Cedevita Olimpiju, a sezonu je počeo u Kini, u redovima Šangaj Šarksa

 

 

Jogi Ferel će karijeru nastaviti u redovima Budućnost Volija. Američki košarkaš je prošle sezone nosio dres Cedevita Olimpije,  osvojio je titulu MVP-a finala Slovenačke lige, a bio je i najbolji poenter Evrokupa. U ekipi iz Ljubljane je bio najefiaksnije sa 16.4 poena, 5.4 asistencije i 2.9 skokova.

Ferel je rođen u Stinesvajlu u Indijani, gdje je završio srednju školu, a potom i četiri godine na kultnom košarkaškom progamu Univerziteta Indijana, imao je bogatu NBA karijeru.  Počeo je u Bruklin Netsima, a onda je imao i najbolju sezonu kao član Dalas Maveriksa gdje je dvije godine u prosjeku ubacivao 10,5 poena i imao 3,5 asistencija kao lider druge petorke franšize iz Dalasa.  U Teksasu je ostao upamćen i po sjajnoj partiji protiv Portlanda (108:104) kada je ubacio 32 poena. Tako je postao tek treći igrač koji nije draftovan a koji je postigao 30+ poena u svojih prvih 15 utakmica.  Na toj utakmici pogodio je devet trojki iz 11 pokušaja, i time izjednačio rekord broja trojki od strane nekog rukija.

Nakon Dalasa igrao je za Sakramento, Klivlend, Los Anđeles Kliperse, potom se otisnuo do Evrope u ekipu Panatinaikosa, a onda je sezonu i po nosio dres Cedevita Olimpije. Prošle nedjelje je pregovarao sa Partizanom, ali na kraju do dgovora nije došlo i karijeru će nastaviti u redovima šampiona Crne Gore.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
03. maj 2024 09:33