Никола Јокић / EPA-EFE - SHAWN THEW
16/06/2021 u 11:13 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Јокић неће играти за Србију

Умор од напорне НБА сезоне разлог због којег ће Никола пропустити квалификације за Олимпијске игре и само такмичење у Токију, уколико се „орлови” квалификују

Најбољи свјетски кошаркаш Никола Jокић неће наступити за репрезентациjу Србиjе на квалификационом турниру за Олимпијске игре у Београду, као и на самим Играма у Токију, уколико се изабраници Игора Кокошкова квалификују.

– На моjу велику жалост, ово jе тренутак када морам да саопштим да и поред огромне жеље, нисам у могућности да наступам за репрезентациjу. Jедноставно, стање мог тијела изискуjе дуже одсуство са терена ради опоравка. То jе став и сугестиjа клуба и jедна неминовност коjу морам да прихватим. Убијеђен сам да момци и без мене имаjу квалитет да направе резултат коjи ће нам свима донијети много радости – изjавио jе Jокић за „Танjуг”.

„Џокер” је за Србију наступао у квалифиакацијама и на Олимпијским играма у Рију 2016, као и на Свјетском првенству у Кини 2019.

„Плави” су у Бразилу освојили сребро, док су у најмногољуднијој земљи доживјели крах, пошто су важили за другог фаворита, а такмичење су завршили на петом мјесту.

МВП текуће сезоне НБА лиге се није одазвао позиву тадашњег селектора, Александра Ђорђевића за Европско првенство 2019. године.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 17:40