Лука Митровић / - фото: КК Будућност ВОЛИ
24/05/2021 u 09:00 h
Nikola JovanovićNikola Jovanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Још један меч „побиједи или иди кући”

Кошаркаши Будућности у четвртом мечу финала АБА лиге у 20.30 сати дочекују Црвену звезду. Београђани воде 2:1 и њихова нова побједа би значила крај серије. „Плави” знатно растерећенији него што су били у суботу и очекују да ће изборити мајсторицу

Кошаркаши Будућности вечерас (понедјељак) у 20.30 сати у Подгорици играју други меч „бити или не бити” у финалу плеј-офа АБА лиге.

„Плави” имају императивом побједе. Међутим, неће бити лако ни Црвеној звезди да оствари трећу побједу и освоји прстење.

„Морача” је ове сезоне неосвојива тврђава у првом смислу те ријечи. Будућност је добила свих 15 мечева на свом паркету у АБА лиги, када се томе дода да „црвено-бели” још не знају за плеј-оф побједу у Подгорици, јасно је да је пред нема још једна рововска борба.

Глупо је рећи да нас чека важна утакмица, јер је нама сада сваки меч „побиједи или иди кући. Скинули смо велики притисак са леђа побједом у претходном дуелу и сада смо знатно растерећенији. Не треба очекивати ништа друго осим још једну физички изузетно захтјевну утакмицу – рекао је крилни центар Будућности, Лука Митровић.

Некадашњи капитен Црвене звезде није био сентименталан у прошлом дуелу, када се његов садашњи клуб борио да преживи у финалној серији.

Послије два пораза у Београд, гдје смо пропустили своје шансе, није било лако подићи се психички. То се видјело у неким мометима претходне утакмице, поготово на старту, када је фалило енергије и самопоуздања, али смо то надомјестили добром одбраном и касније смо пронашли свој ритам – поручио је Митровић.

Разлог зашто „плави” имају проблема у нападу је и јак притисак ривала на спољну линију.

То је заштитни знак Црвене звезде, један од главни разлога зашто су били доминантни у региону у претходном периоду и фактор на који морате да буде спремни када играте против њих. Није лако, нарочито Џонију (Ивановић) и Џастину (Кобс) јер терет организације пада на њих. Драго ми је што смо успјели да одговоримо на њихову агресивност. У појединим моментима смо имали проблема. Надам се да ће у наставку серије ти периоди бити све краћи.

Будућност се током цијелог финала плеј-офа АБА лиге мучи са грађењем коша. Црвена звезда је у прошлој утакмици имала 17 офанзивних скокова. То је још један сегмент који ће изабраници Дејана Милојевића морати да побољшају вечерас.

Није први пут да имамо проблема са офанзивним скоковима противника. Једноставно, када Мел (Еџим) није на паркету имамо нижу бековску линију у односу на остале екипе. Посао нас високих играча је да штитимо обруч, али у оваквим серијама свих пет момака који су на терену морају да воде рачуна о томе – закључио је Митровић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
13. maj 2024 10:04