Crna Gora peta / -FOTO: FIBA
04/08/2024 u 20:44 h
Todor BrajkovićTodor Brajković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Juniori osvojili peto mjesto na B prvenstvu Evrope

Izabranici selektora Marka Sekulića u posljednjem meču na takmičenju u Skoplju savladali Švajcarsku 77:57 i osvojili peto mjesto

Muška juniorska košarkaška reprezentacija Crne Gore nastup na B prvenstvu Evrope završila je na petom mjestu. Izabranici selektora Marka Sekulića u posljednjem meču na takmičenju u Skoplju savladali su Švajcarsku 77:57 i osvojili peto mjesto.

Crna Gora je tako na šampionatu upisala pet pobjeda i samo dva poraza, ali je neuspjeh od Poljske spriječio naše juniore da dođu do polufinala, čime bi imali šansu da se bore za A diviziju.

Baš kao i protiv Češke na startu faze za razigavanje od 5. do 8. mjesta, tako i danas protiv Švajcarska, Crna Gora pokazala je da je znatno kvalitetnija, pa je lako stigla do pobjede.

U prvoj četvrtini bilo je 21:17, ali je već u drugoj dionici rezultatom 24:8 Crna Gora stigla do +20 (45:25), pa je bilo jasno da slijedi rutina na putu do trijumfa.

Marko Radunović imao je dabl dabl učinak (16 poena, 13 skokova), Andrija Vujačić dodao je 15, Danilo Nikezić 9, dok je Marko Pavlović pored 9 poena, imao i 6 skokova. Luka Đurović postigao je 7, Denil Krnić 6, Petar Pinter i Maruan Čičić po 4, Lazar Čarapić 3, Šefćet Bećiragić 2, uz 6 skokova, a isti košgeterski učinak imao je i Vladimir Komnenović.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
04. oktobar 2024 14:10