Veliki preokret u nastavku / -FOTO: FIBA
01/08/2024 u 07:51 h
Todor BrajkovićTodor Brajković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Juniori u četvrtfinalu EP B divizije

Izabranici selektora Marka Sekulića su u posljednjem meču grupne faze u Skoplju, zahvaljujući velikom preokretu u nastavku savladali Rumuniju 91:83

Juniori Crne Gore igraće u četvrtfinalu B prvenstva Evrope, koje se održava u Skoplju.

Izabranici selektora Marka Sekulića su u posljednjem meču grupne faze, zahvaljujući velikom preokretu u nastavku savladali Rumuniju 91:83, čime su osvojili prvo mjesto u grupi A, pa će u četvrtfinalu igrati protiv Poljske, drugoplasirane selekcije B grupe, u petak od 13:30 časova.

Crna Gora je na kraju prve dionice imala zaostatak (27:18), dok je na poluvremenu gubila 58:37. Ali, i pored minusa od 21 poena, "crveni" se nijesu predavali. Polako su smanjivali zaostatak, da bi trojkom Aljoše Draškovića u 34. minutu uspjeli da naprave preokret -73:71. Uslijedila je velika borba, ali kada je Lazar Čarapić na 77 sekundi prije kraja pgodio trojku za 87:80, bilo je jasno da će Crnogorci biti među osam najboljih selekcija.

Aljoša Drašković i Marko Radunović postigli su po 17, Maruan Čičić dodao je poen manje, a dvocifren je bio još Šefćet Bećiragić sa 11. U strijelce su se upisali još Denil Krnić 8, Luka Đurović 7, Lazar Čarapić 5, Andrija Vujačić i Marko Pavlović po 3, Vladimir Komnenović i Petar Pinter po 2.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
14. septembar 2024 09:15