Frenk Kaminski / -FOTO: NBA
28/07/2023 u 14:36 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Kaminski između Makabija i Partizana

Informaciju plasirala izraelska "Vala"

Riješio je Frenk Kaminski (30, 213) da „prepliva“ okean i da karijeru nastavi Evropi, vijest je koja je kružila košarkaškim nebom od završetka prethodne sezone.

Od cijelog Starog kontinenta, Kaminski je krug kandidata, odnosno klubova u kojima bi mogao da zaigra sveo na dva - na Partizan i Makabi iz Tel Aviva, tvrdi izraelska „Vala“.

Američki košarkaš srpskih korijena je odavno na listi želja makabijevog trenera Odeda Kataša i kontakti su uspostavljeni još prije nekoliko nedelja.

Ali, u trku se uključio i Partizan, pogotovo poslije neuspjelih pregovora sa Nikolom Mirotićem.

"Crno-beli" imaju nekoliko aduta u rukavu u trci za Kaminskog: prvo, u pitanju su korijeni, jer je NBA centar jedno vrijeme bio na papiru kandidat da zaigra i za reprezentaciju Srbije, kada je selektor bio Igor Kokoškov.

Drugi je, naravno, Željko Obradović, najtrofejniji evropski trener.

Kaminski je tokom NBA karijere nastupao za Šarlot, Finiks, Atlantu i Hjuston.

Partizan je za sada tokom prelaznog roka doveo novajlije samo na spoljnim pozicijama: stigao je Ognjen Jaramaz iz Bajerna i Mateuš Ponitka iz Panatinakos.

Klub su napustili centar Matijas Lesor, krilo Joanis Papapetru (obojica Panatinaikos), kao i plejevi Dante Egzum (Dalas) i Jam Madar (Fenerbahče), s tim što će vjerovatno otići i Tristan Vukčević.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
20. maj 2024 01:13