Учесници кампа / - фото: КСЦГ
29/06/2021 u 19:16 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Кошаркашки савез улаже у будућност

Претходног викенда на кампу у Подгорици окупљена најмлађа селекција

Кошаркашки савез Црне Горе jе од 25. до 27. jуна окупио наjбоље пионире у земљи у спортском комплексу „Воко” у Подгорици.

Селектор Боjан Бакић видио jе на дjелу 40 пионира из све три региjе. 

Организован jе турнир коjи jе окупио четири тима, три састављена од играча из региjа рођених 2007. и четврта селекциjа од кошаркаша рођених 2008.

– Радуjе ме одзив, позитиван дух код дjеце и наравно то што смо видjели да имамо потенциjал. Даљи план jе да селектуjемо 16 дjечака, коjи ће бити дио кампа од првог до седмог jула. Имаћемо и припреме у августу за турнир у Словениjи. То jе незванично првенство Европе дjечака до 14 година. Имамо потенциjал и сада jе неопходан рад и посвећеност – поручио jе Бакић за КСЦГ и додао: – Захваљуjем се директору и свима у организациjи, коjи су омогућили да план реализуjемо и стимулишемо дjецу да наставе да раде и напредуjу.

image

Све се дешавало под будним оком Бакића

- фото: КСЦГ
 

То што ће пионири, као наjмлађа селекциjа имати више окупљања током овог љета показатељ jе да ће се посебна пажња посветити подмлатку. Тако ће селектори имати прилику да прате развоj играча.

image

Детаљ са кампа

- фото: КСЦГ

КСЦГ jе улагање у развоj млађих репрезентативних селекциjа препознао као jедан од приоритета у свом раду. Наиме, вриjедно смо радили на креирању концепта коjи ће нашоj наjмлађоj репрезентативноj селекциjи омогућити већи броj заjедничких тренинга и утакмица са селектором Бакићем и његовим помоћницима. Пуна подршка и савjети предсjедника Николе Пековића нам даjу вjетар у леђа да наставимо даље и остваримо циљеве коjе смо зацртали – истакао jе након кампа директор репрезентациjа, Филип Патковић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 21:37