Biser novske košarke / -FOTO: ŽKK BUDUćNOST BEMAKS
29/08/2024 u 21:25 h
Todor BrajkovićTodor Brajković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Ljube Andrić pojačala košarkašice Budućnosti

Sedamnaestogodišnja Novljanka minule sezone nastupala je za dva kluba i igrala u četiri konkurencije

Biser ženskog košarkaškog kluba Primorje Ljube Andrić novo je pojačanje košarkašica Budućnost Bemaksa. Nakon sedam godina provedenih u Primorju Ljube je prvi profesionalni ugovor potpisala sa dugogodišnjim šampionom Crne Gore.

Sedamnaestogodišnja Novljanka minule sezone nastupala je za dva kluba i igrala u četiri konkurencije – sa ekipom Primorja igrala je u Prvoj A ligi, gdje je na 14 utakmica imala prosjek 14.7 poena i 12.1 skokova, dok je sa kadetkinjama osvojila četvrto mjesto na finalnom turniru u Podgorici. Osim toga, igrala je za juniorke Sea Starsa sa kojima je bila vicešampion Crne Gore. Za tivatski klub igrala je WABA ligu do 17 godina, sa kojim je osvojila četvrto mjesto, a bila je najbolji strijelac i skakač ekipe sa 185 poena i 140 uhvaćenih lopti na 13 utakmica.

Andrić je prošle godine bila dio U16 reprezentacije Crne Gore, koja je igrala finale B prvenstva Evrope i izborila A diviziju, a ovog ljeta sa juniorskom reprezentacijom osvojila je B prvenstvo Evrope, gdje je imala prosjek 8.6 poena i 9.6 skokova.

-Želim da se zahvalim mom Primorju što su mi omogućili da se košarkaški razvijam, na kompletnom radu i trudu koji su uložili u mom razvoju.  Sve ono što pokazujem na utakmicama, kompletno  košarkaško umijeće stekla sam u mom matičnom klubu. Zahvaljujem se svim igračicama na dobroj saradnji, trenerima Draganu Prgi i Siniši Samcu, sportskoj direktorici Tanji, a posebnu zahvalnost dugujem direktorici mog Primorja, Željki Ratković, koja je dala poseban pečat mojoj ličnosti i sportskom razvoju.

Teško mi je da napustim klub koji volim, ali, ovo je za mene iskorak u karijeri i osjećam veliko zadovoljstvo što ću biti dio ekipe Budućnost Bemaksa. Nadam se da ću opravdati očekivanja kluba u koji odlazim i da ću nastaviti da napredujem, kazala je Andrić.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
14. septembar 2024 11:07