Кларенс адут Цетињана / - фото: АБА 2 лига/Драгана Стјепановић
29/10/2021 u 14:30 h
Nikola JovanovićNikola Jovanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ловћен са само седам кошаркаша чека дерби?

Стратег Цетиња, Петар Јовановић, пред меч другог кола Прве А лиге са Сутјеском говорио о кадровским проблемима. Тренер Никшићана Велимир Гашић полако комплетира тим

Кошаркаши Ловћена и Сутјеске одиграће у суботу од 18 сати на Цетињу дерби другог кола Прве А црногорске лиге.

Оба тима меч дочекују у незгодном моменту, након стартних пораза и са кадровским проблемима.

Послиjе два убjедљива триjумфа у АБА 2 лиги, дочакали смо у добром расположењу почетак црногорске лиге. Међутим, резултатски то ниjе испраћено, jер смо у припреми утакмице са Рожајцима имали много проблема, пет повриjеђених играча, три кошаркаша због здравствених потешкоћа морала су да примаjу инјекциjе, тако да смо у jедном тренутку тренирали са шест играча. То сигурно не умањуjе триjумф Ибра. Ушли смо у меч мекано, прву четвртину играли лоше, губили и 14 разлике и из таквог уласка у утакмицу, било jе тешко да се вратимо. Имали смо шансу, преокренули, али ниjесмо заслужили да славимо – присјетио се прво меча шеф стручног штаба Цетињана, Петар Jовановић.

С обзиром на стање у екипи, питање је колико Ловћен може у дуелу са Никшићанима.

Дерби долази у незгодном тренутку. Имамо исте проблеме, прехладе, на тренингу jе било седам играча, евидентно jе да нас то омета у раду и да имамо мирноћу како бисмо пружили максимум. Меч са Сутјеском jе врло битан, поготово послиjе пораза од Ибра. Надам се да ћемо се скупити и да ћемо забиљежити побjеду коjа би нам пуно значила у настоjању да испунимо циљ, а то jе пласман међу двиjе наjбоље екипе и пласман у АБА 2 лигу за следећу сезону – додао је Jовановић за званични сајт КСЦГ.

Екипа Сутjеске jе у првом колу изгубила од СЦ Дербиjа. Никшићани нису исокристили то што jе ривал био ослабљен. Сада се спремаjу за гостовање на Цетињу и знаjу добро одакле им приjети наjвећа опасност.

Ловћен jе успио да сакупи респектабилан тим за ову сезону. Упркос томе што их jе, као и нас, након прошле сезоне напустило неколико кошаркаша. Довели су двоjицу врло квалитетних Американаца, Кларенса и Вошингтона, уз то вратили су неколико, за њих, врло битних играча коjи су играли претходних сезона. То jе jедан добар тим, они су ниво форме показали на Златибору са двиjе побjеде на првом турниру АБА 2 лиге, тако да нас сигурно очекуjе занимљив меч на Цетињу – поручио jе тренер Никшићана, Велимир Гашић.

Стратег Сутjеске jе задовољан што jе лига све jача.

Мени jе jако драго када видим да црногорски шампионат из сезоне у сезону постаjе интерасантниjи и квалитетниjи. Мислимо само о нама и желимо што спремниjи да дочекамо наредну утакмицу. Лагано се комплетирамо као тим и покушавамо да кроз тренинге све што смо замислили реализуjемо, посебно на плану колективне игре – закључио jе Гашић.

На премијери другог кола Подгорица је у четвртак лако изашла на крај са Миленијумом (83:52).

Поред дербија у суботу ће Ибар осокољен побjедом над Ловћеном у првом колу, дочекати Jединство од 20 сати.

У недjељу се Приморjе и Теодо састају у приморском дербиjу у 18 часова.

Последњи меч другог кола jе у уторак од 20 сати, када ће у Кући кошарке у Кокотима СЦ Дерби угостити Даниловград.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
06. maj 2024 11:52