Будућност путује у Београд након велике побједе над Виртусом / фото: Дан/Срђан Бољевић Ђиђо
06/11/2021 u 17:32 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Мега и Будућност глуме у вестерну

Џикић: То jе екипа пуна енергиjе, амбициозна и жељна доказивања, коjа игра без респекта без обзира на име противника. Јовановић: Доста тога у игри Подгоричана се врти око Кобса

Окрашај тачно у подне – као најава за вестерн.

На такав увод у мечеве су увелико навикнути у Меги, а иста би могла да буде проблем за кошаркаше Будућности пред утакмицу осмог кола АБА лиге у недјељу у Београду.

Мораће „плави” да устану раније и „раздрмају” се за дуел са талентованим противником.

Против нашег следећег противника никад ниjе лако играти. То jе екипа пуна енергиjе, амбициозна и жељна доказивања, коjа игра без респекта без обзира на име противника. У утакмицу морамо да уђемо потпуно спремни и да одговоримо на њихову енергиjу – поручио је шеф стручног штаба Будућности, Александар Џикић.

Подгоричани су у серији од седам везаних побједа, али и убитачном ритму утакмица сриједа–недјеља.

Ми смо у ситуациjи у каквоj jесмо и противник ће то сигурно покушати да искористи – додао је Џикић.

Са друге стране, Мега у сваки меч улази растерећено, без императива.

Играмо против тима који је добро попуњен на свим позицијама, једном од најискуснијих и најквалитенијих у региону. Поjедини играчи имају дугачак стаж у наjjачим такмичењима, како у региону, тако и у Европи. На разне начине покушаваjу да искористе своjе предности, прије свега таj „пик енд рол” са Кобсом, наjбољим играчем. Доста у игри Будућности зависи од америчког плеја. Поред тога, имаjу бекове и крила коjи могу и споља преко „пик енд рола” из шута и унутра преко „лоу пост” игре да направе предност. Ми у овом тренутку, на све персоналне проблеме коjе имамо, морамо да нађемо начин да играмо против квалитетне екипе као што jе Будућност. Неће бити нимало лако, али сваки играч ће морати да пружи више од максимума како би одиграли добру утакмицу – рекао је тренер Меге, Владимир Јовановић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
06. maj 2024 09:02