Mekinli Rajt / -FOTO: ABA LIGA
20/10/2024 u 14:34 h
D.M.D.M.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Mekinli Rajt pred Zvezdu: Očekuje nas fizički jako zahtjevna utakmica

Meč se igra u ponedjeljak od 19 sati

Budućnost Voli je u sjajnoj rezultatskoj seriji, vezala je četiri trijumfa.

U ponedjeljak veče slijedi najveći ispit do sada, duel sa Crvenom zvezdom

Aktuelni šampion nije startovao u skaldu sa očekivanjima u ABA ligi.

Već ima dva poraza i nema sumnje da u Podgoricu dolazi sa željom da ostvari trijumf.

Spektakl je zagarantovan, dvorana će biti puna, a "plavi" imaju veliki motiv da nastav seriju pobjeda.

- Dolazi nam ekipa iz Evrolige i prva stvar koju treba naglasiti je da sigurno moramo biti veoma motivisani. Druga stvar, ja mislim da će Zvezda doći spremna, jesu imali težak raspored, duplo kolo protiv Fenerbahčea i Barselone ali oni svakako žele da budu u vrhu ABA lige i igraće na pobjedu. Međutim, to važi i za nas, mi moramo naći način da njihove dobre strane eliminišemo i da iskoristimo stvari u kojima smo mi dobri. Radi se sigurno o teškom protivniku, biće sigurno fizički veoma zahtjevan meč ali ćemo učiniti sve da uz pomoć naših sjajnih navijača izvučemo pozitivan rezultat - istakao je Andrej Žakelj, trener Podgoričana.

Mekinli Rajt bi mogao biti ključna figiura meča.

Voli da igra u vatrenoj atmosferi, pred punom dvoranom.

- Moja očekivanja za utakmicu su da u dvorani bude veoma glasno, sa dosta navijanja od strane naših navijača sa kojima želimo da proslavimo pobjedu. Moramo izaći na teren, igrati izuzetno čvrsto jer nas očekuje fizički jako zahtjevna utakmica. Samo tako možemo doći do pobjede.  Ključna stvar će biti defanziva. Ukoliko zaustavimo njihova najjača „oružija” možemo očekivati dobar ishod po nas. Moramo ih natjerati da dosta trče kako bi došli do svojih šuteva ili kako bi nas zaustavili. Defanziva i trčanje vode ka velikoj potrošnji. Oni su sigurno dobar tim, evroligaški tim koji ima dosta iskustva i igrača koji su sada veterani ali mi smo spremni za izazov. Veoma smo uzbuđeni, jedva čekamo utakmicu i želimo da ponovimo pobjedu iz prošle sezone. Svi u Moraču - jasan je američki plejmejker.

Kada se gleda samo format ABA lige, ovo će biti jubilarna 60. utakmica u kojoj će se sastati Budućnost Voli i Crvena zvezda. "Plavi" imaju 26 pobjeda, a protivnik 33, uz podatak da je u "Morači" skor 21-7.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
20. oktobar 2024 14:36