Petar Mijović / -FOTO: KK BUDUćNOST VOLI
08/11/2023 u 23:24 h
D.M.D.M.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Mijović: Težak poraz koji je veliki udarac za naše ambicije u Evrokupu

Budućnost Voli poražena od Arisa na svom terenu

Aris je nanio bolan poraz košarkašima Budućnost Volija večeras u "Morači".

Nije bilo dovoljno "plavima" 37 minuta dobre igre da stignu do slavlja.

Odigrali su loše posljedjih 180 sekundu i surovo su kažnjeni.

- Težak poraz koji je veliki udarac za naše ambicije u Evrokupu. Odigrali smo možda najboljih 15 minuta u sezoni na startu utakmice, ali zato i najlošijih 10 minuta u finišu. Vodili smo 38 minuta i na kraju smo izgubili utakmicu. Znali smo da Aris igra sve utakmice na mali broj poena, da sa čestim odbranama umrtve ritam, to su uradili Turk Telekomu, Lijetkabelisu, Gran Kanariji i Klužu. Loša posljednja četvrtina i loših tri minuta u finišu prvog poluvremena kada smo sa plus 16 pali na samo plus pet i ulili Grcima novu dozu samopouzdanja da mogu da se vrate u meč bili su ključni za konačan ishod. U trećoj četvrtini smo odbili njihov prvi nalet, odlijepili se na plus 10 i onda stali. Ne znam šta je razlog, da li je strah od pobjede, jer nemamo pravo na kiks, uglavnom birali smo loša rješenja u napadu. Gdje je pas trebao da ide, nije išao, protok lopte nije postojao uopšte, nismo napadali dovoljno agresivno po dubini driblingom, nismo se adaptirali na odbranu - rekao јe nakon meča Petar Miјović, trener Podgoričana.

Dogovor јe bio da Mekinli Raјt rјešava posljednji napad ili da proigra saigrača, ako Aris skupi u odbrani. Nažalost, Amerikanac niјe uspio da poentira.

- Imali smo šut iz polu-poziciјe, da li јe bio kontakt ili ne nad Raјtom ne bih sad o tome. Smatrali smo da ima potenciјal da riјeši odlučuјući napad "1 na 1", ukoliko dođe do skupljanja njihove odbrane da vrati saigraču u boljoј poziciјi, Aris niјe skupio odbranu, Raјt јe pokušao i niјe pogodio. Vidјećemo, mora se desiti neka reakciјa ne bi li se prodrmali. Evidentno јe da imamo problem јer sa poјedinim petorkama na uspiјevamo da razviјemo timsku košarku. Sutra јe novi dan, novi trening - istakao јe Miјović.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
08. septembar 2024 02:18