Кошаркаши Миленијума и Приморја / - фото: КК Миленијум
18/10/2021 u 21:45 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Миленијум пише нову страницу историје

Млади кошаркашки клуб из Подгорице ће у петак почети дебитантски наступуп у Првој А лиги. Иако имају најмањи буџет, желе да буду тврд орах свима

Кошаркаши Миленијума ће у петак од 19 часова исписати нову страницу клупске историје.

Млади подгорички клуб ће само годину дана од оснивања одиграти први меч у Првој А црногорској лиги против бјелопољског Јединства у дворани Универзитетског центра.

Да ће бити тврд орах за све тимове, изабраници Балше Петровића су показали у „генералци” против Приморја (85:69).

У побједи над Херцегновљанима Немања Гавранић, Милош Јовановић и Павле Титић су показали да ће бити велика појачања за новог прволигаша.

Гавранић је убацио 19, Јовановић 12, а Титић 11 поена.

Иако располаже са скромним финансијама, управа клуба је урадила све да тренер Петровић на располагању има респектабилну екипу.

Остали су носиоци игре из прошле сезоне, када је Миленијум освојио титулу у Првој Б лиги, капитен Никола Вуковић, најбољи играч тима, бивши кошаркаш Сутјеске, Петар Раичковић и Павле Јовићевић.

Поред већ поменутих Гавранића (дошао из Ибра), Јовановића (Зета) и Титића (Подгорица), ростер је ојачан дојучерашњим кошаркашима Студентског центра Луком Жугићем и Филипом Драгојевићем, Зете Васом Поповићем и Марком Анђелићем, Даниловграда Владимиром Стијеповићем, затим Харисом Караманагом, те Николом Вукчевићем, који се вратио из Мађарске.

image

Нови лого Миленијума

- фото: КК Миленијум

Улазимо у прву прволигашку сезону са скромним буџетом, али ријешени да засучемо рукаве и да остваримо добар резултат. Можемо да обећамо да ћемо свакога намучити, иако имамо, сигурна сам, наjмањи буџет у лиги. Радимо и тренирамо наjбоље, кондициони тренер Душан Гојнић је одлично спремио екипу – рекао је предсједник Миленијума, Борис Пижурица.

Из Миленијума поручују да не желе да буду епизодисти у друштву најбољих црногорских клубова.

– Имамо четворогодишњи проjекат. Неопходна нам је међутим већа помоћ спонзора. За сада имамо солидне пријатеље у Кодиу, Улазима Подгорице, Хипотекарној, Новом Волвоксу, Уника осигурању, Лукани... Од Главног града нисмо добили, за сада, никакву помоћ, jер по правилу могу да финансираjу један клуб, а то jе Будућност, иако смо ми управо уз „плаве”, Студентски центар и Подгорицу, jедини прволигаш из главног града – додао је Пижурица.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 06:39