Мајк Батист / - Фото: Еурохупс
04/02/2022 u 12:25 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Мјак Батист: Није ме тренирао нико као што је Жељко

Легендарни амерички центар Мајк Батист причао је о сарадњи са Жељком Обрадовићем у Панатинаикосу

- Морам да признам да се нисам чуо са Жељком неко вријеме, али о њему размишлjам сваки дан. Ево, сада се смиjем jер сјећања навиру. Био jе то посебан период мог живота. Могу заправо да кажем да jе то био наjљепши дио моjе кариjере - почео jе Батист разговор за Моцарт Спорт.

У даху jе причао о искуствима са наjтрофеjниjин стручњаком у историjи евроспке кошарке, коjи се љетос вратио на почетак успјешног тренерског пута - у Партизан.

- Жељкова енергиjа и посвећеност детаљима jе нешто што га издваjа од осталих. Сви истичу броj трофеjа коjе jе освоjио, што jе наравно битно, сви се бавимо овим послом да бисмо побјеђивали, али за мене jе кључан његов металитет. Увијек jе захтијвао много од играча, али исто тако jе увијек био спреман да помогне било коме и издовоjи вријеме ван паркета или тренинга. Када сам стигао у Атину био сам jош младић, имао сам само 24 године, а отишао сам као одрастао човек, бољи човјек. За то jе великим дијелом заслужан Обрадовић.

Американцу рођеном у Инглвуду, некадашњем вишедецениjском дому ЛА Леjкерса (дворана Форум) било jе тешко да се прилагоди на Атину, али и захтјеве Обрадовића.

- Ниjе ме тренирао нико као као што jе Жељко. Прва сезона ми jе била тешка. Имао сам проблема са повредама, а и нисам успијевао да се привикнем на живот у Грчкоj. Гледаjући са ове дистанце на таj период, крив jе моj амерички менталитет. Чак jе Обрадовић одиграо и велику улогу у мом прилагођавању. Сећам се да смо после jедног тренинга сели насамо да поразговарамо о свему. Детаљно ми jе обjаснио шта очекуjе од мене на терену, али ми jе дао и савјете ван терена. Рекао ми jе да не треба да будем затворен у стану непрестано, већ да у потпуности искусим све љепоте Атине и да ћу се сигурно осјетити као код куће. Био jе потпуно у управу. Све се промијенило после тог разговора. На краjу, у Панатинаикосу сам остао пуну децениjу, осваjали смо трофеjе и исписали историjу.

Сада Жељко жели да настави да исписуjе историjу са Партизаном у коjи се вратио после три децениjе.

- Када смо играли у Београду видео сам колико му значи Партизан и колико га тамо људи цијене и воле. Драго ми jе што jе сада тамо. Очекуjем да ће да направи велике резултате и да ће Партизан са њим поново бити у Евролиги. Мечеви против њих су заиста били специфични због сjаjне атмосфере. Такви дуели се не заборављају - рекао је Батист између осталог.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
10. maj 2024 22:05