Mihailo Pavićević / -FOTO: ABA LIGA/VLADIMIR MARKOVIC
27/09/2024 u 12:23 h
D.M.D.M.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Mornar gost šampiona, Pavićević: Daleko smo od nivoa ABA lige, a pogotovo od nivoa Zvezde

Meč se igra u subotu od 18 sati. Barani angažovali još jedno pojačanje, Amerikanca Šemari Alena

Na premijerni nove sezone ABA lige, košarkaši Mornara su ubjedljivo pora]eni od ekipe Budućnost Volija na svom terenu (98:51).

U subotu veče ih čeka još teže iskušenje, gostuju aktuelnom šampionu Crvenoj zvezdi.

Na ruku Baranima ne ide podataka da su "crveno-beli" poraženi na startu od Dubaija i nema suknje da će biti maksimalno motivisani da poprave utisak pred svojim navijačima.

- Utakmica protiv Zvezde ne dolazi u pravom trenutku. Da ne ponavljam u kakvoj smo situaciji - daleko je to od nivoa ABA lige, a pogotovo od nivoa Zvezde. Ovu sedmicu ćemo iskoristiti da se uigramo, da počnemo da ličimo na ekipu i da dostojanstveno pružimo otpor Zvezdi. O Zvezdi ne treba trošiti riječi - evroligaška ekipa, sa vrhunskim igračima i vrhunskim trenerom. Zaista, očekuje nas veliko iskušenje, ali ne možemo da biramo. Idemo da odigramo što bolje i da probamo da pružimo što jači otpor - rekao je u najavi meča trener Mornara Mihailo Pavićević.

Ilija Đoković se nada da će on i saigrači u meču sa Zvezdom ispraviti loš utisak sa premijere protiv Podgoričana.

- Rezultat protiv Budućnosti nije realan, jer smo kasno krenuli sa treninzima. Očekuje nas možda i najozbiljniji protivnik u AdmiralBet ABA ligi - iznenađenje je što su izgubili od Dubaija. Igraju kod kuće i sigurno će biti motivisani. Na nama je da se postepeno dižemo iz kola u kolo. Realno, ne idemo sa bijelom zastavom, a realno cilj i imperativ nije pobjeda. Ali ako nam se bude pružila, naravno da ćemo je uzeti - kazao je Đoković.

Mornar je doveo još jedno pojačanje na poziciji plejmejkera, a to je Šemari Alen.

Amerikanac koji po prvi put dolazi u Evropu visok je 194cm.

Prošle godine je na Univerzitetu UCF Knights prosječno bilježio 7,7 poena po meču, a pritom je odigrao 31. utakmicu (na 30 je bio starter). 

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
27. septembar 2024 12:24