Повратак на мјесто успјеха: Александар Џикић / - фото: КК Будућност/Дејан Лопичић
25/09/2021 u 13:16 h
Nikola JovanovićNikola Jovanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Нова „плава” епоха креће против „пантера”

Шеф стручног штаба Будућности, Александар Џикић, пред први меч у АБА лиги скреће пажњу на агресивне бекове ФМП-а. Млади тренер гостију Ненад Стефановић од изабраника тражи само борбеност

Кошаркаши Будућности у недјељу од 19 сати у СЦ „Морача” почињу нову епоху.

Са реновираним тимом „плави” ће дочекати ФМП Железник.

У односу на прошлу сезону Будућност је напустило шест кошаркаша.

Никола Ивановић и Лука Митровић су прешли у редове Црвене звезде, Амедео Дела Вале jе постао нови играч Бреше, Мелвин Еџим jе поjачао тим Цедевита Олимпиjе, Драган Апић jе прешао у Зиелону Гору, а Федор Жугић у њемачки Улм.

У плаво-бијелом табору ће бити седам нових/старих лица.

Повратник је евролигашки играч, Владимир Мицов, шмек Евролиге доноси и Бајернов Ди Џеj Сили.

Рекет jе поjачан са атрактивним Џеjкобом Ваjлиjем из Сарагосе, искусним Марком Jагодић-Куриџом и повратником Филипом Баровићем.

Из Игокее jе стигао Един Атић, док је након сјајне сезоне у Студентском центру прекомандован Игор Дробњак.

Много одлазака, много нових лица, много проблема са повредема и болестима током припрема, отварају многа питања пред старт сезоне.

Алексаднар Џикић, стратег којег обожавају навијачи, такође повратник на клупу „плавих”, не жели да тражу алиби, већ је причао само о „пантерима”.

Наш противник jе промиjенио састав у односу на прошлу годину. Имаjу врло агресиван трио на бековским позициjама, са агресивним крилним играчима коjи могу да играjу на више позициjа. Имаjу „добар” сизе, могу да играjу и у формациjи и са нижом поставом, гдjе користе Тасића као центра коjи се отвара на три поена. Испратили смо њихове игре у предсезони, видjели смо да играjу агресивно преко циjелог терена, са пуно удваjања, као и преузимања у постављеноj одбрани, и за то смо спремни. Морамо да парирамо њиховоj енергиjи – рекао је Џикић.

Продаја улазница у недјељу

Будућност ће у недјељу од 12 часова пустити у продају 100 улазница за утакмицу са клубом из Железника, сходно епидемиолошким мjерама надлежних органа Црне Горе.

Улазнице од 5 и 10 еура ће бити могуће купити на билетарници СЦ „Морача”.

Улазак у дворану је могућ искључиво уз посjедовање Националне Ковид потврде коjа се сматра валидном уколико лице посjедуjе jедан од прописаних услова: 1. да jе примљена друга доза вакцине, 2. да особа посjедуjе негативан ПЦР тест коjи ниjе стариjи од 72 сата или позитиван ПЦР тест коjи jе стариjи од 14 и ниjе стариjи од 180 дана, 3. да особа посjедуjе негативан брзи антигенски тест коjи ниjе стариjи од 48 сати

Што се тиче малољетних лица, не захтиjева се да испуњаваjу ни jедан од наведених услова што се тиче спортских приредби.

„Лименке” рециклиране

ФМП jе такође љетос доживио велике промjене.

Наjвећа jе одлазак у пензиjу кошаркаша коjи jе обиљежио подледњу децениjу клуба из Железника, Филипа Човића. Немања Ненадић jе прешао у Зиеолону Гору, а талентован двоjац Немања ПоповићСтефан Лазаревић у Црвену звезду. Наjвеће поjачање за тим из Железника jе долазак Браjса Џонса, који је европску каријеру почео у Улцињу, као и Ненада Неранџића из чачанског Борца. Клуб jе поjачао и бек Герет Нивелс из пољског Сласк Вроцлава. Клупу „пантера” преузео jе тридесетшестогодишњи Ненад Стефановић, коме ће ово бити први пут да води jедну екипу из АБА лиге. Када се све сабере, закључује се да су „лименке” љетос рециклиране.

Резултати и сатница

Морнар – Цибона 77:87

Ц. звезда – Сплит 97:61

Субота:

Игокеа – Борац (17)

Олимпија – Крка (21)

Недјеља:

Мега – СЦ Дерби (12)

Будућност – ФМП (19)

Понедјељак:

Задар – Партизан (21)

Након одлично одрађеног припремног периода са нестрпљењем очекуjемо почетак првенства . Нажалост распоред нам jе такав да на самом старту имамо наjтеже могуће противнике, а jедан од њих jе Будућности. Црногорски првак у свом саставу има играче са великим искуством играња у Евролиги, него што имамо сви ми заjедно у АБА лиги. Подгоричани су апсолутни фаворити. Од овог младог и потпуно новог тима могу да тражим само да буде увијек максимално мотивисан, храбар и борбен. То су константе на коjима ћемо инсистирати током цијеле сезоне. У овим утакмицама смо тотално растерећени, без икаквог притиска са жељом да напредуjемо играjући са наjбољима – казао је Стефановић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 02:04