Детаљ са меча између Будућности и Партизана / - фото: КК Будућност ВОЛИ
21/05/2021 u 15:51 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Партизан се обраћа суду због Будућности и „студената”

Остоја Мијаиловић, предсједник некадашњег европског првака поручује да подгорички тимови, као и Црвена звезда и ФМП не смију наступати у истом рангу такмичења, прецизније АБА лиги

Кошаркашки клуб Партизан ће се обратити Суду за арбитражу у спорту у Лозани због сукоба интереса између Будућности и Студентског центра, односно Црвене звезде и ФМП Железника.

Први човјек „црно-белих” Остоја Мијаиловић је за „Телеграф.рс” казао да подгорички клубови не смију бити заједно у АБА лиги, као и „црвено-бели” и „пантери”.

Партизан се jасно залаже за то да jедна Управа не може имати под своjом контролом или у партнерском односу два клуба у истом рангу такмичења. Примјера ради, да се Младост из Земуна пласирала у АБА 1 лигу, што им од срца желимо, ми бисмо окончали наш уговор о сарадњи. Исто то очекуjем од Будућности. Од наредне сезоне да им Студентски центар више не буде партнер, него ривал – казао је Мијаиловић.

Предсједник некадашњег европског првака подсјећа да су у прошлости исходи утакмица између Црвене звезде и ФМП-а били извјесни.

–  Комплетна ситуациjа мора да се истјера до краjа. Разрјешење проблема ћемо тражити пред jедином институциjом коjа jе за то довољно компетентна, а то jе ЦАС у Лозани. Шта ће бити у сезони коjа долази, видјећемо. За углед саме АБА лиге у Евролиги и регуларност jе од кључног значаjа да унутар лиге не постоjи никакав сукоб интереса и на томе би морали сви заjедно да радимо – додао jе Миjаиловић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 11:45