Легендарни капитен завршио каријеру / - КК Партизан
16/09/2021 u 22:23 h
Marko StojanovićMarko Stojanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Партизан срушио Ефес на опроштају Новице Величковића

Бићу навиjач, сад да пређем на трибине, поручио је Новица Величковић

Одиграо је Новица Величковић последњи меч у својој каријери. Популарни Новица-убица побједом је крунисао трофејну каријеру, у Арени је пао шампион Европе, Анадолу Ефес, 92:85 (23:23, 23:22, 20:19, 26:21).

Меч је протекао у великој борби, од првог до последњег минута. Боље jе меч отворио Партизан, Ефес врло брзо ухватио ритам и показао ниjе случаjно освојио Евролигу. Друга четвртина донијела jе тврђу игру, али jе Партизан на одмор однио минималну предност. У наставку резултатска клацкалица док се изабраници Жељка Обрадовића нису одлијепили. И Ергин Атаман може бити задовољан издањем своје екипе, јер су се истакли прошлогодишњи МВП Василије Мицић са 16, Филип Петрушев је додао 15, док је Адриан Моерман убацио 11 поена. Код Партизана је најефикаснији био Раде Загорац са 15, по 14 су убацили Зек Ледеј и Јам Мадар, а 12 Кевин Пантер.

Арена и „Гробари” су се последњи пут поклонили великом капитену и испратили га у заслужену пензију.

Новицу су преплавиле емоције, са сузама се опростио од саиграча и публике, обзиром да је дрес са бројем 12 носио последњи пут.

– Хвала jош jедном за све. Бићу навиjач, сад да пређем на трибине. Десет незаборавних година, незаборавне емоциjе. Хвала – поручио је Величковић.

Његов опроштај испратили су бројни бивши саиграчи из најљепших играчких дана, као и легенде Партизана па су се међу публиком нашли асови попут Миленка Тепића, Уроша Трипковића, Александра Рашића, Чедомира Витковца, Славка Вранеша, Косте Перовића, Предрага Шупута... Ту је био и Ратко Варда, професор Владимир Копривица, некадашњи капитен фудбалског клуба Саша Илић, као и тренер који је Новицу открио као младића, Дуле Вујошевић.

Прије почетка меча, одата је и почаст великану српске, југословенске и светске кошарке, и легенди Партизана, Душану Дуди Ивковићу.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 14:02