Očekuje se prva pobjeda u eliti / -FOTO: ABA LIGA
15/10/2024 u 11:47 h
Todor BrajkovićTodor Brajković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Partizan večeras dočekuje Bajern Minhen

U Evroligi Partizan ima priliku da u naredna dva mjeseca zacemetira sebi dobro mjesto na tabeli jer samo dva puta napušta Beograd do sredine decembra

 

 

Iako je tek oktobar i pred košarkašima Partizana treće kolo Evrolige, slijedi period koji bi mogao da odredi čitav tok sezone kluba iz Humske u elitnom takmičenju. Naime, raspored je takav da bi velika serija pobjeda mogla da počne baš od utorka kada u beogradsku Arenu stiže Bajern iz Minhena na prvu od mnogih utakmica koje će izabranici Željka Obradovića igrati na svom parketu.

Odigrali su "crno-beli" dva meča u gostima - u Vitoriji i Madridu i u oba slučaja su zabilježeni porazi i pored dobre prikazane igre. Sada je vrijeme da se ovaj tim pokaže pred navijačima u Beogradu i u naredna dva mjeseca će imati brojne prilike da igra baš u glavnom gradu Srbije.

Naime, od narednih 12 mečeva u Evroligi Partizan će igrati čak 10 puta u Beogradu. Jedina prava gostovanja sve do sredine decembra biće protiv Fenerbahčea 1. novembra i protiv Pariza 7. novembra. Sve preostale utakmice igraće u Beogradu. Naravno neće biti domaćin, već u četvrtak igra kao gost protiv Makabija u Beogradu, a onda i protiv Crvene zvezde u Beogradskoj areni 21. novembra. Sve ostale utakmice igraće kao domaćin.

Prvo večeras sa Bajernom, potom redom dolaze Virtus Bolonja, Monako, Barselona, Olimpija Milano, Olimpijakos, Žalgiris i za kraj Panatinaikos 5. decembra. Posle te utakmice slijedi gostovanje u Berlinu protiv Albe 12. decembra.

Večerašnji rival je ove sezone pokazao da može da bude ozbiljan protivnik, ostalom u 1. kolu je iznenadio Real Madrid, a onda u prošlom skupo prodao kožu u Atini protiv Panatinaikosa.

-Igramo protiv tima, koji je prvu promjenu i najbitniju imao na klupi. Radi se o čovjeku koji je bio svjetski prvak, preiskusan trener. Vidi se njegov rukopis u igri tog tima, gdje svaki tajmaut ili svaki prekid se mijenja odbrana. Bilo da se radi o zonskom presingu ili o zonskoj odbrani, 1-2-2 ili 3-2 ili o načinu kako brane igru čovjek na čovjeku. Posle tajmauta imaju specijalne situacije postavljene za njihove šutere, a imaju i visoke igrače koji šutiraju za tri, slično kao protiv Reala, rekao je trener Partizana Željko Obradović.

Tajrik Džons je propustio prošli meč ABA lige zbog povrede, ali će biti spreman. Novitet je Ajzea Majk koji je najzad počeo da trenira 5na5, a sa timom je i Dvejn Vašington koji je ponovo registrovan.

Naravno, veliko je pitanje da li će njih dvojica igrati večeras. Realnije je očekivati da ih ne bude na parketu, ali tu odluku donosi trener Obradović.

-Očekuje nas zahtjevna utakmica što se radi taktike i koncentrisanosti na promjene koje rade. Što se nas tiče, dobar trening smo imali danas, posle onog trenutka kad smo se skupili, imali smo svih 16 igrača na treningu. Mitar Bošnjaković i Aleksa Dimitrijević koji su bili sa juniorima su bili s nama, Majk je počeo da trenira. Igrači koji su imali probleme posle Madrida, Dejvis, Vanja, Tajrik i Sterlinga, svi su bolje. Imaju neke sitne probleme, ali su sposobni da treniraju. Želim da se zahvalim svima jer su želeli da pomognu timu na meču sa SC Derbijem, dodao je trener Partizana.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
15. oktobar 2024 11:48