Марио Касун / - Фото: ТПортал
05/04/2022 u 14:38 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Познати хрватски кошаркаш о црногорском тренеру: Он се иживљавао нада мном, операција срца ми је трајала девет сати

Некадашњи хрватски кошаркаш Марио Касун испирчао је у "Подкасту Инкубатор" какав однос је имао са црногорским тренером Душком Ивановићем

Након што није успио да се наметне у НБА лиги, дошао је у Барселону коју је тада водио управо Ивановић.

- Упознао сам дивне људе, али можда и наjгора моjа кошаркашка одлука. Практично ме довело до смрти и до тога да се са 28 година престанем бавити кошарком. Мени су сви говорили да jе Душко Ивановић будала, психопата и идиот. Он jе ван терена дивна особа, али на терену му се спусте жалузине - почео jе причу Касун.

Како каже Хрват, Ивановић га је одмах "узео на зуб".

- Мени jе Душко Ивановић рекао да нисам у форми и да свако jутро идем у брдо и да трчим сат времена прије тренинга. Jа сам изгубио 12 кила у седам, осам дана, преполовио сам се. На почетку ми jе причао на нашем, а после само на шпанском - казао је Касун и додао:

- Десила се ситуациjа да сам мјесец и по дана играо, а нога ме jе тако бољела. То ми jе Душко замјерио и рекао ми jе да скинем стезник или да ме отјера са тренинга.

Због, како је рекао, таквог односа Ивановића према њему, срушио се на терену.

- Он се иживљавао реално нада мном. Била jе ситуациjа прве године умјесто шест мјесеци вратио сам се за три. Он jе мене послао у другу екипу, а онда се у другоj сезони десило то са срцем. Врхунска утакмица на Канарима, jа никад бољи, осјећам се супер, а оваj се дере, jебе све по списку. Добио сам неки мали ударац у прса и само ми jе пао мрак на очи и спавање. Ставили су ме на носила и у болницу.

Операција коју ја Касун имао трајала је невјероватних девет сати.

- То се десило Силвињу и jош неким играчима. Одем у болницу на операциjу, а тамо те не успаваjу, него ти умртве тијело. Мораш да будеш будан. Рутинска операциjа, девет сати! А jа падам од умора, он ме шамара да не заспим.

Како тврди овај кошаркаш, Ивановић га је недуго након оепрациоје срца натјерао да се врати на терен.

- Jедини коjи су ме посетили у болници били су Лапорта и Зоран Савић. Опоравак jе траjао седам дана, Душко колико ме jе волио натерао да се вратим за недјељу дана. Сад кад размислим, отјерао бих га у три пм - завршио jе Касун.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
04. maj 2024 20:12