Ригас са директором АБА лиге и Судијском комисијом / -FOTO: ABA LIGA
04/09/2024 u 19:45 h
Todor BrajkovićTodor Brajković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Predsezonski seminar sudija ABA liga u Zagrebu

Pored čelnika regionalnog takmičenja sudijama i kontrolorima suđenja su se obratili direktor za suđenje Evrolige Danijel Hierezuelo, legendarni grčki sudija Kostas Rigas i trener Zadra Danijel Jusup

U sklopu priprema za novu sezonu u Zagrebu јe održan tradicionalni predsezonski seminar za sudiјe AdmiralBet ABA lige i NLB ABA lige 2, kao i kontrolore suđenja, sve s ciljem da se zadrži visok kvalitet suđenja u vrhunskom regionalnom takmičenja i podizanje na još viši nivo.

Sve sudije su bile angažovane na radionicama, diskusijama i video pregledima koji su se bavili pravilima i nijansama suđenja na najvišem nivou. Takođe, Sudijska komisija ABA lige iskoristila je ovaj sastanak da upozna sudije sa novim trendovima u suđenju.

U okviru seminara, zahvaljujući odličnoj saradnji ABA lige i Evrolige i visok ugled ABA lige sudije širom Evrope, pošto ABA liga u elitnom evropskom klupskom takmičenju trenutno ima 18 sudija i dva instruktora za suđenje – sudijama i supervizorima su se obratili direktor za suđenje Evrolige Danijel Hierezuelo i legendarni grčki sudija Kostas Rigas, koji je bio komesar Evrolige od osnivanja, čak 16 godina (2000-2016), a sada je skaut za mlade sudije za Evroligu.

image

Eminentni predavači na seminaru

-FOTO: ABA LIGA

-Podrazumijeva se da o kvalitetu suđenja najbolje govori mišljenje igrača i trenera košarkaške utakmice. Zbog toga je, da bi iskustvo trenera približio sudijama, kao predavač, specijalni gost ovogodišnjeg seminara bio trener Zadra Danijel Jusup. Jusup je predstavio tumačenje košarkaških pravila iz taktičkog ugla, sa ciljem da se suđenje u našim regionalnim takmičenjima dovede na najviši mogući nivo, zahvaljujući sinergiji svih zainteresovanih strana, saopšteno je iz ABA lige.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
15. septembar 2024 10:50